Heftig råtass fra Sverige

Svenske Anytec har premiere på båtmessen i Gøteborg med sin nye verstingbåt, 860 SPD.

Publisert Sist oppdatert

Av Atle Knutsen

Det nye flaggskipet blant Anytecs åpne modeller kan motoriseres med opp til to ganger 300 hester. Det gir en toppfart på 55 knop. Men den kan også fås med mer moderate løsninger som Yamahas V6-er på 300 hk. Det "folkelige" alternativet vil være Yamahas V8-er på 350 hester, som også gir den over to tonn tunge båten en toppfart på over 40 knop.

Den ekstremt robuste aluminiumsbåten har en bowrider-løsning med hel vindrute med gjennomgang via en dør med offshore-standard, slik at man enkelt kan bevege seg fra det store åpne fordekket til den meget godt beskyttede og ekstremt romslige uteplassen akter. Linjeføringen minner mer om Anytecs styrhusmodeller enn dens mindre søsken som 750 SPD og 622 SPD. 860 SPD har en svært kraftig fenderlist rundt hele båten og i likhet med sine mindre og større søsken i Anytech-familen kjennetegnes den ved ekstremt kraftig dimensjonerte rekker, kryssholt og beslag.

Det er rikelig med store og tørre stuverom om bord i helsveisede benkenker. Disse enkene kan forsynes med puter, noe som gir sitteplass for tilsammen 8 personer. Som standardutstyr inngår blant annet hel kalesje, trimplan og sprayhood.

Modellbetegnelsen SPD kommer av at båten har dobbel konsoll. (Svensk: StyrPulpet Dobbel) Båten kommer også i en innenbordsversjon med dieselmotor.

Anytec har også premiere på 530 SPD, en drøyt tre meter kortere skjærgårdsjeep med dobbel konsoll. Denne er beregnet på motorer fra 60 til 115 hk.

Tekniske data - Anytec 820 SPD

Lengde i meter:

8,85

Bredde i meter:

2,60

Vekt uten motor i tonn:

1,8

Fartsområde:

40-55 knop

Anbefalt motorstyrke:

300-600 hk

Antall personer om bord:

8
Info: www.anytec.se

(04.02.2011)