Politiets nye våpen

Denne høsten blir det vanskelig for betjentene i Telemark pilitidistrikt å holde seg hjemme fra jobb. Arbeidsplassen for noen heldig utvalgte blir nemlig i styrhuset på en Askeladden Commuter 10.

Publisert Sist oppdatert


Av Lars Kristian Larsen

Politiet i Telemark gått til innkjøp av en Commuter 10 med prislapp på 2,1 millioner kroner, skriver Kragerø Blad på nett.
Standardprisen, med to ganger 300 hk Suzuki, er 1,66 millioner kroner, så det er tydelig at politiet har bestilt en del ekstrautstyr. Det er Askeladdens Custom Line-avdeling som spesialtilpasser båter til kundens ønsker. Avdelingen, med Kjetil Bjøringsøy i spissen, har lenge ønsket å få dette utstillingsvinduet mot publikum.

-Dette er gull for oss, helt klart. Det er viktig for oss å komme inn i det kommersielle markedet, sier salgssjef Bjøringsøy (bildet t.h) til Båtmagasinet.

Mye testing

Flere etater har tidligere vært interessert i den barske arbeidshesten fra Askeladden. Men nå er det kanskje den gjeveste etaten av dem alle som velger Commuteren som sitt arbeidsverktøy på sjøen.

-Vi har jobbet med denne kontrakten lenge, og det har vært mye testing av flinke folk fra politiet. De tar ikke til takke med hva som helst, sier Bjøringsøy.

Også politiet er fornøyd med nyervervelsen, som fra høsten av skal patruljere Telemarkskysten.

– Denne båten vil gi oss en meget solid arbeidsplattform, sier leder for sjøoperative tjenester i Telemark politidistrikt Terje Sandik til KV.


Ny beredskapsbåt

Commuter 10 er en 32 fot lang RIB med styrhus og stort arbeidsdekk akter. Den har CE-kategori B og klarer rundt 50 knop. Båten leveres både med innenbords(les test), og utenbordsmotorer. Politiet i Telemark har valgt siste alternativ, blant annet med tanke på tilgang ved reparasjoner.

I tillegg til Commuteren har Telemark politidistrikt gått til innkjøp av en Anytec 530 SP aluminiumsbåt med 115 hk Yamaha. Denne skal brukes i ferskvannene i fylket, men vil være stasjonert på Notodden.
 

ASKELADDEN COMMUTER 10 RIB

:

CE-kategori

: B

Produksjonsland:

Polen

Lengde i meter:

9,70

Bredde i meter:

3,16

Motor:

2x300 Suzuki

Dyptgående i meter:

0,80
Motor testbåt: 2xVolvo Penta D6-370

Toppfart i knop:

50

Opplysninger:

www.askeladden.no