Ryds flyter igjen

Etter Nimbuskonkursen, hvor Ryds gikk med i dragsuget, har det vært spekulasjoner om hva som ville skje med den svenske storprodusenten. Nå er det klart at en gruppe ansatte overtar Ryds.

Publisert Sist oppdatert

Ikke før hadde svenske Ryds lansert sin serie skjærgårdsjeeper i den nye 528-serien før konkursen var et faktum. Dermed brast håpet om å slå igjennom med en serie moderne båter, produsert etter modulprinsippet, og med løsninger som så ut til å ha appell hos en stor gruppe båtkjøpere.

Ryds gjenoppstår

Nå er det klart at selskapet gjenoppstår. Med Tom Kühne i spissen, tidligere direktør på fabrikken, sammen med Christer Johansson og tre tidligere sentrale medarbeidere i produksjonen, Jonas Lundegård, Håkan Rillner og Jørgen Pålsson, er selskapet i gang igjen.

-Vi kommer til å kontakte forhandlernett og leverandører om kort tid. Så vil vi ansette flere folk suksessivt. Båtproduksjonen vil være i gang igjen 4. kvartal i år, sier Tom Kühne til svenske batliv.se.

Hva skjer i Norge?

Tom Petter Hatlestad var salgssjef i Ryds Norge før konkursen. Han har ikke hørt noe fra svenskene ennå og vet derfor ikke hva oppstarten betyr for Norge, men han uttrykker glede for at båtene igjen kommer i produksjon.