SLITER: Franske Zodiac, en av verdens fremste produsenter av RIB, er satt under administrasjon. Stor tro på fortsatt drift.
SLITER: Franske Zodiac, en av verdens fremste produsenter av RIB, er satt under administrasjon. Stor tro på fortsatt drift.

Zodiac satt under administrasjon

Det er høye bølger rundt franske Zodiac for tiden. Z-Marine, som produserer båter for 38 millioner euro i året og har 90 ansatte i Frankrike, er satt under administrasjon for en seks måneders periode.

Publisert Sist oppdatert

Det er igangsatt en omfattende restruktureringsprosess for å få økonomien på foto igjen i franske Z Marine. Når bostyret har valgt en slik løsning, er det sterke signaler om at videre drift er et vel så realistisk utfall som konkurs.

Tøft i Europa

Selv om Zodiac er et godt varemerke, har selskapet aldri kommet over finanskrisen. Den langvarige og vedvarende vanskelige økonomiske situasjonen i Europa er en vesentlig årsak til problemene.

Godt grep i Norge

I Norge er det Frydenbø Marine som er importør av Zodic og båtene leveres med Evinrude E-Tec på hekken. Markedssjef Pål Bustad sier i en kommentar til Båtmagasinet at han har stor pro på den omfattende restruktureringen som er satt i gang. Av årets bestillinger har den norske importøren allerede mottatt 70 % av de bestilte båtene, og det er levert et solid lager med reservedeler.

Stor tro på løsning

-Vi opplever ikke dette som noe direkte krise, men i dag er vi litt usikre på leveransene som er ventet fremover. Det leveres båter hver uke, så jeg tror ikke det vil by på store utfordringer, sier Bustad.

Zodiac har et godt fotfeste i Norge og det selges godt med båter i Norge.  Zodiac er en medvirkende årsak til gode ordrebøker.

-Vi følger sitasjonen i Frankrike tett og har en fin og løpende dialog med Zodiac, siier Pål Bustad som ikke vil overdramatisere situasjonen. Zodiac er et godt varemerke over hele verden. Jeg har stor tro på at de rir dette av, sier han.