«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.

«Minirescue» fra Hydrolift

Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.

Publisert Sist oppdatert

Men det er ikke først og fremst redningstjeneste den nye båten er beregnet på, den er utviklet for å treffe det voksende markedet for tøffe styrhusbåter som er like egnet i dårlig vestlandsvær som i solfylte dager i Kragerøs skjærgård. Og der legger den seg ut med andre norske konkurrenter, som Ibiza 811 Explorer og den kommende Nordkapp Coupé.

«GJENBRUK»: Den nye styrehusbåten fra Hydrolift har samme planløsning under dekk som søstermodellen X-26 S.


Plattform til flere modeller

Da Hydrolift lanserte sin X-serie, mer enn antydet de at skroget skulle benyttes som plattform til andre modeller. X-26 har hittil kommet ut som en S-utgave, og henvender seg med den både til de som ønsker å kombinere en velutstyrt konsollbåt til dagsturer og de som vil ha fart og spenning og bedrive vannsport.


"Gjenbruk" av utstyr og løsninger

MERCURY: 2x250 hk eller 1x450 på hekken? Valget er ditt.

Hydrolift har en intensjon om å «gjenbruke» utstyr og løsninger i de forskjellige utgavene. På og under dekk er den nye SUV-modellen nokså identisk med planløsningen vi finner i S-modellen, med køyeplass til to og eget toalettrom nede, og en stor solseng oppe.  Nyheten har en fleksibel løsning med sofa på hver side av akterdekket, som med enkle grep kan flyttes og endres slik at båten tilpasser seg for eksempel sportsfiskerens behov. Styrhuset kan levers med mye glass, eller i mere lukket versjon.

2X250 eller kanskje 1x450?

-Båten vil få et sportslig preg og vil bli levert med både en enkel, stor Mercury 400, kanskje også nyheten 450 hk eller to av de nye, hissige V8 Mercury 250. Fartsområder og pris er ennå ikke fastsatt, sier produktsjef Anders Vongraven Krogh til Båtmagasinet, men mye blir klart utover høsten og den første båten skal etter planen sjøsettes før jul.

HYDROLIFT X-27 SUV: Slik blir den nye SUV-modellen fra Hydrolift. Båten har samme skrog som X-26 S.