TIL SALGS? Det spekuleres om motorgiganten Yamaha er i ferd med å kjøpe finske Yamarin.

Blir Yamarin solgt til Yamaha?

Etter at Yamaha Motor Europe gjorde oppkjøp av Finske Buster Boats i fjor, har videre spekulasjoner dreid seg om motorgiganten også er klar til å ta over et annet båtmerke. Denne gang er det finske Yamarin som er i fokus.

Publisert Sist oppdatert

I noen måneder nå har det vært spekulert i båtbransjen om Yamaha er klar til å kjøpe Yamarin. Den finske finansavisen Kauppalehti har publisert en artikkel om at børsnoterte Kesko, som eier Yamarin, kan være interessert i et salg av sin virksomhet med plast- og aluminiumsbåter produsert av datterselskap Konekesko.

Ikke avkreftet

Kesko benekter selv at et salg er forestående, men artikkelen i Kauppalehti er heller ikke avkreftet.

-Jeg er ansvarlig for Konekeskos operasjoner. Mitt svar er at Kesko ikke vil kommentere markeds spekulasjoner, sier visepresident i Kesko, Antti Meriläinen, ifølge det internasjonale magasinet IBI (International Boat Industry).

Logisk og mulig

-Aluminiumsbåtene Yamarin Cross har vært en stor suksess for Konekesko, mens salget av de tradisjonelle båtene har bremset opp. En avtale med Yamaha Motor som en sannsynlig kjøper kan være både logisk og mulig, siden det ville gi Yamaha en meget sterk markedsposisjon for aluminiumsbåter, som er svært "hot" på det skandinaviske markedet, sier IBIs skandinaviske korrespondent, Lars-Åke Redéen, i en kommentar til Båtmagasinet.

Yamaha Motor distribuerer allerede Yamarinbåter i Sverige og Norge. Også i Finland selges med Yamahas motorer på hekken. Kesko's egne båtmerker er: Yamarin, Yamarin Cross, Suvi og Palta Boats.