LUKSUSYACHT: SeaOwl ligger nå ved Akershuskaia i Oslo. FOTO: Hans Eidstuen

Jomfruturen gikk til Norge

Luksusyacht ved Akershuskaia

Publisert Sist oppdatert

Ved Akershuskaia ligger nå den 62 meter lange yachten Sea Owl. Yachten er bygget av Fedship i Nederland, og registrert i Bahamas. Det meste rundt båten er hemmelig, og det finnes ingen interiørbilder av stålbåten. Men i følge verftet skal den være den mest spesialtilpassede båten de noen gang har laget. Innvendig skal den 14 meter brede yachten være fullstappet med kunst i tre og stein.

Foruten eierlugaren har båten i følge Superyachtfan.com tre ordinære lugarer pluss to barnelugarer og en barnepikelugar. For å holde "hjulene i gang" om bord er det ansatt 18 besetningsmedlemmer.

Yachten ble sjøsatt og overlevert til sin eier i år, og dens første tur gikk til Norge der den blant annet besøkte Geiranger, Bergen og Ålesund. Båten har drøyt 4000 hk, og den høyeste registrerte farten så langt er 17 knop. Marsjfarten er 14,5 knop.

Bemidlet eier

Eieren skal i følge superyachtfan.com være Robert Mercer, en godt bemidlet kar med tilhold i New York. I følge Forbes magazine tjente Mercer 125 millioner dollar i 2011. Mercer er direktør for det amerikanske hedgefondet (samlebegrep for en profesjonelt forvaltet fondsinvestering) Renaissance Technologies.

Mercer er i hardt vær for tiden ettersom han er søksøkt av hushjelpene, som hevder han ikke har betalt dem for overtidsarbeid. Mercer skal også ha nektet hushjelpene bonus fordi de ikke rettet på skjeve bilder, eller fylte på tilstrekkelig med sjampoflasker.

Båten ligger nå ved Akershuskaia i Oslo der det er mulig å komme helt inntil, men ikke om bord i den imponerende skuta.