XO Cruiser

Én elegant og én tøffing fra finske XO

Her er de første skissene av to store nyheter fra finske XO. Båtene er premiereklare på den store internasjonale båtmessen i Düsseldorf i januar.

Publisert Sist oppdatert

Skissene viser at XO fortsetter sin serie med båter med en fremfor alt tøff attityde, smale skrog og slanke linjer.
Likevel ser vi også mer eleganse, spesielt i én av nyhetene, XO Cruiser. Det er båt beregnet på god avkobling og sosialt samvær med familie og venner. Dette er en helt åpen 31-fots båt (9.3 meter) og med plass til to utenbordsmotorer og med plass for overnatting under dekk. For den som vil nyte godværsdagene med en dukkert i sjøen og mye soling, er sikkert den gedigne solsengen perfekt. Båten er også utstyrt med wetbar med integrert grill.

XO Cruiser

Takler grov sjø

På samme måten som de øvrige XO-båtene er også XO Cruiser designet fir tøffe forhold, en båt som er morsom å kjøre og være om bord i, selv i vind og grov sjø.
XO DFNDR blir en mer unik båt, som ifølge pressemeldingen er fulladet med attityde. Dette er en 25 foter (7,5 meter) og beregnet på den som vil kjøre fort og mye eller kanskje pendle mellom øy og fastland. Båten er solid bygget for å mestre ekstreme værforhold. Den har godt med stuveplass.

XO DFNDR

Dyp v-bunn og militær standard

I følge produsenten vil både XO Cruiser og XO DFNDR ha velutviklede sjøegenskaper takket være et dypt V-skrog, et skrog som for øvrig er bygget i militær standard.

Flere bilder under artikkelen.

FAKTA: XO Cruiser

Lengde: 9,6 meter

Bredde: 2,77 meter

Dyptgående: 0,9 meter

Vekt: 4400 kg

Drivstoff: 660 liter

Personer: 8

Motor: 2×350 hk

FAKTA: XO DFNDR

Lengde: 7,6 meter

Bredde: 2,28 meter

Dyptgående: 0,9 meter

Vekt: 1200 kg

Drivstoff: 320 liter

Personer: 5

Motor: 1×200–300 hk alternativt 2×100–200 hk

XO DFNDR
XO Cruiser