Viksund testkjører flaggskipet

Viksund er nå på vannet med prototypen av det nye flaggskipet - Viksund 395 st. cruz.

Publisert Sist oppdatert

 

Tirsdag tiende juli 2012 tegner seg inn i historiebøkene som en merkedag i Viksunds historie. Dette var dagen da Viksund 395 St Cruz fikk vann under kjølen for første gang. Prosjektet ble påbegynt allerede i 2007. 

 

-Det er med stor glede vi nå kan presentere de aller første bildene av en ferdig båt.

Dagen ble innledet med mottakelse av to ingeniører fra Cummins som har tatt turen ens ærend fra Cummins Norge i Drøbak for og bistå i klargjøringen av Zeus fremdriftssystemet ombord, skriver Martin VIksund i en pressemelding.

 

Det er foreløpig satt av tre dager til kalibrering, og ikke minst innkjøring av dette systemet, som nå er montert i en norskprodusert lystbåt for første gang. 

 

Zeus fremdrifstsystemet er klart for testkjøring på Vestlandet.

 

-Selv om systemet er velprøvd er det alltid knyttet seg spenning til en førstegangs installasjon, og spesielt på en helt ny båt som Viksund 395 St Cruz. Foreløpig har båten ikke vært kjørt , men i løpet av ettermiddagen tirsdag er det gjort de siste forberedelsene til de første testkjøringene i dag onsdag, sier Viksund.

 

Viksund 395 St Cruz vil med sine 12,63cm lengde og 4,20 meters bredde gå inn som den største serieproduserte lystbåten i Norge. 

 

- Vi håper at båten faller i smak - og ser frem til og vise dere enda mer av hva denne vakre og svært innholdsrike damen har og by på, oppsummerer Viksund.