Oslo 20150109. Statsråd Monica Mæland skal evaluere vestpåbudet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vil hun utvide vestpåbudet?

Etter at den første båtsesongen med redningsvestpåbud er avsluttet, vil næringsminister Monica Mæland (H) ha en evaluering av regelverket, melder NTB.

Publisert Sist oppdatert

– Det er naturlig at vi etter årets sesong foretar en evaluering av påbudet og av unntakene i forskrift. Vi vil gå i gang med dette ved årsskiftet, sier Mæland. Mange har reagert på påbudet, som gjelder alle båter under åtte meter, men ikke tar hensyn til hastighet.

Utvider vestpåbudet?

Hva statsrådens evaluering ender opp med, blir spennende å se. Hun vil se på om påbudet fungerer etter sin hensikt, eventuelt om det er naturlig å utvide påbudet til også å gjelde større båter. I syv av ni drukningsulykker fra fritidsbåter under åtte meter i juni og juli ble det ikke brukt vest. De to siste er ikke gjort rede for.

-Regjeringen bør lytte...

VESTPÅBUD: Vil evalueringen av vestpåbudet bety at også båter større enn 8 meter skal med? Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet sier til NTB at han synes dagens påbudet treffer ganske godt, men er enig i at det er viktig med en gjennomgang.

– Vi vet at kritikerne blant annet har påpekt at påbudet også bør gjelde for båter over åtte meter, og det bør regjeringen lytte til, sier Pedersen og understreker at svakheten med dagens regelverk er at det ikke gjelder for alle båter.