APP: Kystverket lanserer i dag en mobiltjeneste som vil sende kontinuerlige målinger på vind- og siktforhold i Sør-Norge.

Kystværet på app

I dag lanserer Kystverket appen ”Kystvær”. Både fritidsbåter og annen kysttrafikk vil få sikre og oppdaterte målinger om seilingsforholdene i sitt område

Publisert Sist oppdatert

I følge en pressemelding fra Kystverket i dag vil mobiltjenesten sende kontinuerlige målinger på vind- og siktforhold i Sør-Norge. Disse kan leses på mobiltelefon via app, eller via SMS-tjeneste.

   Tilgang på oppdaterte og nøyaktige målinger av vind- og siktforhold er et godt hjelpeverktøy for å planlegge sikker sjøferd for både større og mindre fartøy som planlegger seilaser i kystnære strøk.

Stor interesse

─ Systemet var i første omgang tenkt etablert for loser og trafikkledere som et verktøy for bedre trafikkovervåking og planlegging av seilaser, sier prosjektleder Harald Åsheim i Kystverkets Senter for los og VTS. Målestasjonene har blitt testet ut i spesielt utsatte områder en stund, og de har vakt stor interesse blant publikum.

-Derfor sørger vi nå for at også folk flest skal kunne nyte godt av Kystverkets tjeneste, sier Åsheim.

Sør-Norge først

De første åtte målestasjonene er nå utplassert i Sør-Norge. Fem av disse er siktmålere, utplassert i virkeområdet til Brevik VTS ved ulike kystlokasjoner i Telemark og Vestfold. De resterende tre er vindmålere utplassert ved Torungen fyr utenfor Arendal, Oksøy fyr utenfor Kristiansand og Lille Presteskjær fyr ved Rekefjord sør av Egersund.

   I løpet av året skal ytterligere 22 vind- og siktmålerne plasseres ved ulike værutsatte og utfordrende ferdselssteder langs norskekysten.

Kystverket samarbeider nå med Meteorologisk Institutt med å utveksle værdata og koordinere utplasseringer av sensorer.