Vaagen 42 får nytt og sprekere design i forhold til forgjengeren uten flybridge.

Jubilerer med ny modell

Vaagen Boats feirer 30 år i bransjen neste år, og markerer hendelsen med en ny flybridgebåt på 42 fot.

Publisert Sist oppdatert

Se bildeserie nederst i artikkelen

-Vi har sammen med Alvestad Arts oppgradert vår solide 42 foter fra bunn til topp, skriver Vaagen boats i en pressemelding.

Interiøret fra flaggskipet Vaagen 42 har fått seg en moderne makeover med et elegant og tidløst design som kler de klassiske linjene til Vaagen 42, i følge verftet. Rominndelingen er i hovedsak den samme, men alle skott er flyttet på for å optimalisere plassutnyttelsen.

I salongen er det gjort plass til en co-pilot stol, som også kan vendes og senkes slik at den blir en del av sittegruppen. Byssa er inndelt i skuffer i forskjellige størrelser for enklere tilgang, og det er gjort plass til et kjøleskap på 130 liter.


BRED: Styrhussalongen har bred gjennomgående passasje mellom salong og bysse. Stolene er svingbare, slik at alle kan ta del i det sosiale etter oppankring. Salongen har plass til åtte personer.

Førerplassen har fått et helt nytt design, men alle kontroller skal være sikkert og logisk plassert. Som tidligere er det den luftige åpne følelsen som er gjennomgående, med stor takhøyde i alle rom.

Utvendig har vinduene fått nye linjer, og frontruten er nå hel og buet med sortlakkerte rammer i syrefast stål.  De duggfrie isolerte glassene i sidene er fortsatt standard. Disse er nå sotet for å hindre  innsyn.

ROMSLIG: Det blir køyeplass til seks personer om bord i Vaagens vakumstøpte 42-foter.

Det store og vedlikeholdsvennlige motorrommet rommer en FTP Iveco på 560 hk, med v-gir og strak aksel.

Vaagen 42 bruker ca. 50 liter i timen med en marsjfart på 22knop, og kan derfor, i følge verftet, skilte med markedes beste driftsøkonomi for flybridgecruisere i denne størrelsen. Toppfarta skal være 30 knop med denne motoren.

 

Fakta

CE-kategori: B

Produksjonsland: Norge

Lengde (meter): 12.85

Bredde (meter): 3.80

Lengde (fot): 42.00

Vekt (kg): 9000

Drivstoff (liter): 1000

Opplysninger: www.vaagenboats.no

Vaagen 42 får nytt og sprekere design i forhold til forgjengeren uten flybridge.