MONOWHEEL er et elektisk fremkomstmiddel som skal kunne frakte føreren inntil fire mil før lading.

Fra tohjuling til etthjuling

Denne etthjuls "ståsykkelen" tar liten plass om bord.

Publisert Sist oppdatert

Fremkomstmiddelet, som har fått navnet Monowheel, har en forholdsvis kraftig el-motor tilkoblet et 15-tommers hjul. På begge sider av hjulet finnes det ståplater der du setter føttene. Deretter er det bare å lene seg fremover for å gi gass, omtrent som på en SegWay, bare i en langt rimeligere og enklere utgave. Det var svenske Hamnen.se som først omtalte produktet.

Ikke veldig kostbare

Monowheel fås i to versjoner, der Light, som er den rimeligste, koster 6000 svenske kroner. Denne har en 600 watts motor tilkoblet et batteri som har nok strøm til å holde i inntil to mil. Dyreste versjon, med modellbetegnelsen 2.0, skal klare hele fire mil før den må lades. Motoren er kraftigere (950 W), mens prisen er rett under 10 000 svenske kroner. Light passer for personer inntil 70 kilo, mens største versjon klarer de som veier inntil 100 kilo.  Begge modellene har toppfart på 16 kilometer i timen.

Alternativ til sykkel

Underlag som grus, snø, is og fortauskanter skal ikke være noe problem, i følge produsenten. Dermed kan Monowheel være et alternativ til den sammenleggbare sykkelen, som mange har med seg om bord. Etter 20 meters trening skal de fleste mestre teknikken, i følge Monowheel.

Svenske Hamnen.se har testet den nye elektriske etthjulingen. Her kan du se hvordan det gikk da nettstedets redaktør Gustav Morin, testet etthjulingen:

Les mer på:

www.monowheel.se