Havarikommisjonen skal granske ulykker med fritidsbåt

Statens havarikommisjon for transport (SHT) vil i 2018 gjennomføre en omfattende kartlegging av ulykker med fritidsbåter i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Hensikten med kartleggingen er å etablere i større grad enn i dag et faktagrunnlag om omfang og omstendigheter forbundet med ulykker med fritidsbåter. Dette vil bedre kunnskapsgrunnlaget om hvilke tiltak som kan styrke sikkerheten til sjøs.

         Målsettingen er at dette skal gi myndigheter og andre organisasjoner et bedre grunnlag om hvilke tiltak som kan styrke sikkerheten til sjøs. Dette har vært etterspurt blant myndighetsaktører og andre organisasjoner. I tillegg vil det gi SHT et godt underlag for å vurdere hvilke type enkeltulykker som senere bør gjennomgå grundigere undersøkelser for å identifisere bakenforliggende sikkerhetsfaktorer.

        Sjøfartsavdelingen ved SHT har siden opprettelsen i 2008 undersøkt sjøulykker og arbeidsulykker om bord på skip. Fremover vil SHT i tillegg bruke mer ressurser på undersøkelser av ulykker med fritidsbåt. Hensikten med undersøkelsene er å avdekke faktorer som har betydning for sjøsikkerheten.

        Statens havarikommisjon for transport er en offentlig undersøkelseskommisjon hvis oppgave er å undersøke ulykker og hendelser innen luftfart, veitrafikk, jernbane og sjøfart. SHT skal ikke ta stilling til sivilrettslig eller strafferettslig skyld og ansvar.

Informasjon om kartleggingen blir oppdatert på egen internettside.