TØFT: Ulf har hatt mange tøffe økter, men kjempen fra Moss gir seg ikke så lett. På sin 71 års dag rot han inn i København. (Foto: Hans Eidstuen).

Stadig nærmere målet

Vår tids Terje Vigen ror så det fosser mot København. To tredjedeler av roturen fra Moss er allerede unnagjort. 71 åringen Ulf Terje Johnsen er i ferd med å gjøre en bragd.

Publisert Sist oppdatert

Han la som kjent ut i robåt fra Moss 1. juli og skal etter planen ankomme Nyhavn på sin 71 års dag.

Den gamle kjempen er i ferd med å gjøre en bragd. Han har trosset vær og vind, men har også hatt mange flotte «bonusdager» med gode roforhold.

I går krysset han Laholmsbukten og har med det gjort unna en lang og krevende strekning langs den svenske vestkysten. Journalist Bengt Erik Iversen følger han tett opp i sosiale medier. Han kan fortelle at Ulf i skrivende stund venter på gunstig strømretning og vil utnytte medstrømmen. Hans neste mål er Kattvik. Deretter rundingen av Høghallaudden og så kurs mot neste, viktige mål: Kullen. Antar at det tar et par dager dit, men når han runder Kullen, ser han Danmark. Da er mye gjort! Han er i godt humør og har nå fått erfaring med strømforholdene langs kysten. I natt sov han i en privatbolig hos noen hyggelige mennesker ved havna. Han har ellers fått omtaler i flere lokalaviser og blitt intervjuet av Sveriges radio.

Du kan følge rapporter om Ulf sin ferd på hans fanklubbside på Facebook; RO-ULFs (Johnsen) FANCLUB.