EKTE SJØMANN: Ulf Terje Johnsen er en ekte sjømann. Nå er han på vei til København i robåt. (Foto: Hans Eidstuen).

Møtt av høy sjø og vind rett etter start

1. juli la spreke Ulf Terje Johnsen ut på den lange ferden i robåt fra Moss til København. Turen var ikke så mange timene gammel før den solide sjømannen startet kampen mot vind og sjø. Han valgte å søke ly på Hvalerøyene.

Publisert Sist oppdatert

Sjøvann ødela hans mobiltelefon, så sjøulken måtte ta seg med buss til Skjærhalden for å kjøpe ny. Slike bagateller stopper imidlertid ikke Ulf. Han sendte sin første rapport fra «nødhavnen» hos sin gode venn Frank Høyer på Herføl. Her er et utdrag fra «loggen»:

13 sekundmeter

«God seng og taco etter to tøffe døgn på en liten holme etter at båten ble halvfylt med vann etter hekksjø fra en stor cruiser. Sørvesten dro helt opp til 13 sekundmeter og høy sjø. Det tok to timer å sette opp campen i en liten lagune skjermet for vinden og med utsikt til Akerøya.

Rumpa og hendene tåler julingen men jeg er litt øm i skroget. I dag skal det handles inn etter 4 døgn på brød, havregrøt og fiskesuppe. Nå blir det frukt og grønnsaker ombord.

Gode venner

Avreisen fra Moss ble en fest selv om den var veldig våt. Tusen takk til alle som møtte opp. Fikk tre byger til på vei til Engelsviken, men stoppet hos venner for en kopp kaffe og bursdagskake. Ved Søster dukket Ola Naumann opp med lokal hvitvin fra Oven og tok bilder og ønsket god tur. I Engelsviken kom Ole urmaker forbi og tilbød køyeplass i fiskebua. Godprat til midnatt. Onsdag rårodde jeg fra Engelsviken til Spjærøy gjennom Hankørenna forbi Flatskjæra og til Stokken. 27 nautiske mil på to dager. Nå landligge i to døgn. Blir godt å sette årene i vannet igjen. Alt vel med båt og mannskap. Ny rapport fra Sverige over helgen. Nyt sommeren og livet der dere er, skriver han blant annet i sitt første reisebrev.

 

Møter dere som er på båtferie Ulf underveis, send oss gjerne en liten rapport.

Vi skal følge ham helt til København. På Facebook har han fått sin egen fanklubb.

HILS PÅ ULF: Er du på vei med båt langs svenskekysten, kan du møte Ulf. Hils gjerne på, men vis hensyn. Ikke grav opp sjøen for ham. (Foto: Hans Eidstuen).