Ny VM-runde i Tønsberg

NY FOLKEFEST: Tønsberg har fått VM-runden i Formel 2 også neste år. Det er duket for ny folkefest. Foto: Amund Rich. Løken.

Årets VM-suksess gjentas i 2016

Først skal det kjempes om heder og ære på idrettsgallaen lørdag. Her er Tønsberg Båtrace nominert. Så starter forberedelsene neste års VM runde i Formel 2 i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert
DRAHJELP: Marit Strømøy talte varmt for Tønsberg i det internasjonale båtsportforbundet. Foto: Båtmagasinet.

Det er Norges Motorsport Forbund og Re Motorsport som har stått bak VM-søknaden. Frode Sundsdal retter en spesiell takk til Marit Strømøy som har kjempet for den norske søknaden i det internasjonale båtsportforbund. Hun er sentral i utøverkomiteen.

-Det var tøffe forhandlinger, men Tønsberg Båtrace har skapt seg et godt navn, og utøverne vil tilbake, så det var enkelt for meg å argumentere for en ny VM runde i Tønsberg sier Strømøy.

SUKSESS I FJOR

Suksessen med årets VM-runde var en av årsakene til at søknaden om en ny runde falt i god jord. Årets race ble en stor folkefest med over 50.000 besøkende i løpet av tre dager med tettpakket program. Selve finalen gikk på søndag i strålende solskinn og god stemning på brygga i Tønsberg.


-Vi har nå forhandlet frem en ny kontrakt sammen med Norges Motorsportforbund, da det er det nasjonale forbundet som formelt søker VM runden for oss, sier daglig leder i Tønsberg Båtrace, Joyce Christine Andersen.

Stor oppgave

- Det er en stor oppgave for et idrettslag å ta på seg å arrangere VM. Det er mange ting som må være på plass. Ikke minst er det krevende økonomisk å få det til med alt som kreves for å ivareta sikkerheten til både førere og publikum. Vi er jo veldig heldige for vi har hele tiden har villige samarbeidspartnere og sponsorer som har dratt lasset sammen med oss. Det har vært helt avgjørende for oss. Vi har også hatt veldig god hjelp av lokal politisk ledelse med Petter Berg og bent Moldvær som har vist handlekraft og støttet arrangementet, og en administrasjon ved havnefogd Per Svennar og Rune Gjerden i spissen som har bidratt med alle tenkelige oppgaver, fortsetter hun.

-Nå gjenstår det bare å se om vi klarer å samle ennå fler til å bidra til ny folkefest i 2016. For det er nok ingen tvil, både førere, publikum, kommune, hoteller og restauranter vil ha dette tilbake. Så vi skal gjøre det vi kan for å få det til, sier Joyce Christine.

Tønsberg Båtrace er nominert årets arrangør under Idrettsgallen som går av stabelen førstkommende lørdag.

- Nå ser vi frem til idrettsgallen på lørdag, for når sant skal sies har vi ikke hatt en mulighet til å ta en pust i bakken siden racet ble avviklet. Vi blir en god gjeng og synes det er en stor ære å være nominert, uansett vi vinner eller ikke er dette en fin påskjønnelse til alle de frivillige,  sier Sundsdal.

PÅ´N IGJEN: Frode Sundsdal og Kurt H. Zeiner er klare til en ny VM-runde i Tønsberg. Foto: Amund Rich. Løken.
STOR OPPGAVE: Det er en stor oppgave for et idrettslag å ta på seg å arrangere VM, sier daglig leder i Tønsberg Båtrace, Joyce Christine Andersen. Det er Norges Motorsport Forbund og Re Motorsport som står bak VM-søknaden: Foto: Amund Rich. Løken.