Klart for «Båter i sjøen»

VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på 'Båter i Sjøen'.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".

Legger verdenspremiere til Oslo

På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.

Publisert Sist oppdatert

-Vi ser at folk har godt råd. Båtene blir bare større og større. Lave renter og god økonomi gjør at de store internasjonale båtprodusentene ser på Norge som et attraktivt marked, sier Leif Bergaas i Norboat i en pressemelding. 

De store satser i Norge

Storbåtprodusentene satser i Norge og på årets båtmesse stiller blant annet Princess med hele 5 store båter til en samlet verdi av over 50 millioner. Den største og dyreste er en Princess S60 som koster fra kroner 20 millioner.

– Før var en stor båt i Norge 39 fot. Den tiden ser ut til å være forbi. I år har vi en rekke båter med størrelser opp til hele 60 fot. Den dyreste har en prislapp på hele 20 millioner kroner, sier Leif Bergaas, i Båtbransjeforbundet Norboat. 

Verdenspremiere

GODBIT: : Sunseeker Hauwk 38 blir en av godbitene på 'Båter i Sjøen' som åpner på Aker Brygge torsdag.
GODBIT: : Sunseeker Hauwk 38 blir en av godbitene på "Båter i Sjøen" som åpner på Aker Brygge torsdag.


Sunseeker Norway har nylig blitt en autorisert Sunseeker forhandler, etter å ha vært underlagt Sunseeker i Finland. Dette markeres under messen og med seg har de byggenummer 001 av verdensnyheten Sunseeker Hawk 38. En båt som opprinnelig skulle vises frem først under Cannes Yachting Festival. Siden Båter i Sjøen starter uken før er verdenspremieren lagt til Oslo og Norge.

Fart, eksklusivitet og komfort hånd i hånd

De store britiske båtprodusentene har i den senere tid kommet med dagsturbåter, Princess R35 og Fairline F33, hvor fart, eksklusivitet og komfort går hånd i hånd, men ingen har laget noe så ekstremt som Sunseeker. Båten veier 5 tonn og er utstyrt med to Mercury 400R, som gjør at båten yter hele 62 knop. Denne 38 fots båten koster rundt 8 millioner kroner. Sunseeker Norway har også med seg en Predator 50, som har Norgespremiere.

Den største seilbåten som presenteres er en 57-fots Hallberg-Rassy.