GLEMT: Eieren påstår å ha glemt båten sin i Strømstad. Nå har den ligget der i to år. Fotograf:Polisens båtsamverkan.

Nå har havnesjefen fått nok….

Eieren av denne Rinker 342 glemte hele båten sin - etter at den ble fortøyd i Strømstad for to år siden. Han trodde den var solgt. Siden har ingen hørt noe mer fra ham….

Publisert Sist oppdatert

Om den ikke akkurat har fått tilnavnet spøkelsesskipet, så er den unektelig et eneste stort mysterium. Det var i mars i år havnevesenet i Strømstad ba om politiets hjelp til å finne eieren av denne Rinker Vee 342. Da hadde den allerede opptatt en bås i Kebals gjestehavn i Strømstad i over ett år.

Glemt at han eier en båt

Etter en del etterforskning kom politiet fram til at den aktuelle båten ble importert fra USA i 2006 og videre at den ble lagret i en hall fra 2007 til 2011 og at den ble sjøsatt i 2011 og da plassert i Kebals gjestehavna i Strømstad. Aviser og blader som ble funnet om bord var alle fra 2008, så mye i bruk har den ikke vært og vedlikeholdet er så som så. Det var gjennom sin etterforskning og oppslag i svensk presse og NRK at politiet faktisk fant frem til den norske eieren.

Det var da sjefen for gjestehavnen i Strømstad, Robert Klouda, kastet seg på telefonen til mannen. Både han og politiet fikk vel det vi kan kalle et hakeslepp etter den samtalen. Eieren påsto nemlig at han hadde glemt hele båten. Han trodde nemlig at den var solgt.

«Mat» for toll- og skattemyndigheter

-Det er jo ikke så vanlig, sier Robert Klouda til Båtmagasinet. Men han måtte slå seg til ro med forklaringen, for mannen lovet å komme til Strømstad for å gjøre opp havneleien sin og ta med seg båten.

-Men det har ennå ikke skjedd og snart er det vinter, sier en lettere oppgitt gjestehavnsjef som ikke akter å la det gå mer tid før det aksjoneres.

-Nå har vi en plan, sa Robert til svensk presse. Båtmagasinet har fått ham til å si litt mer om denne planen:

-Vi har tatt kontakt med tollmyndigheten på Svinesund for å undersøke omstendighetene rundt importen av båten. Vi vil også ta kontakt med Kronofogden her i byen eller norske skattemyndigheter for å undersøke både båten og eieren nærmere.

-Hvor mye skylder han i havneleie?

-Omtrent 20.000 kroner og vi vil bruke båten til å inndra disse pengene.

Gjestehavnsjefen synes hele båtsaken er mystisk. Derfor vil han nå grundig undersøke hva som er årsaken til at den ikke er gått over grensen til Norge.

-Nylig oppdaget vi at noen har vært om bord i båten. Det er gjort forsøk på å starte den. Vi vet ikke om det er eieren, sier han til Båtmagasinet.