SPORTLING-modellen designet av Jan Herman Linge har nå fått ny konsoll og nye farger for å passe inn i dagens båttrender.
SPORTLING-modellen designet av Jan Herman Linge har nå fått ny konsoll og nye farger for å passe inn i dagens båttrender.

Relanserer Sportlingen

Stormer Marine relanserer Linges Sportling - med 2013 design.

Publisert Sist oppdatert

Sportling 610 Røff er enkel, robust og solid 20-fots skjærgårdsjeep basert på Jan Herman Linges Sportlingskrog. Dette skroget er som de øvrige modellene fra Linge Design også kjent for sine gode farts og sjøegenskaper.

-Den har Klassiske og tidløse linjer, v-formet skrogbunn med kraftige steg/sprutlister som gir flotte egenskaper i sjøen, sier Jørgen Sommerfeldt-Colberg hos Stormer Marine, selskapet som for en tid tilbake kjøpte  rettigheter og former til flere av Linges båter.

Den første Linge-båten Stormer Marine satte i produksjon var Veslingen, som du kan se video av nederst i denne artikkelen. Siden har Stormer kommet med flere ulike versjoner av Veslingen. Spesielt Vesling 490 Targa, gjorde seg bemerket.

Les også: Mer familievennlig Vesling

Modulbasert

I denne båten finnes et enkelt modulsystem slik at man kan velge flere innredningskomponenter etter eget ønske: sittebenker, stoler, ståstoler, oppbevaringskasser, kjøleboks og fiskestangholdere. Det blir lagt opp til tre hovedutgaver (V1, V2 og V3), men man kan også sette sammen sin helt egene båt. Dette gjør fleksibiliteten stor. Man kan bestille båten som en helt enkel fiske/transportbåt (V1) eller som en noe mer utstyrsrik sjærgårdsjeep (V2 og V3).

Båten skal utrustes med motorer fra 75 til 135 hk. Det skal gi et fartspotensiale på mellom 30 og 45 knop, avhengig av motorstørrelse.

Sportling Røff har en enkel innredning som primært består av dobbel selvdrenerende dørk med 3 separate oppdriftskamre, baugtofte og nedsenket fordekk (med oppbevaringsrom), kraftig styrekonsoll og en enkel akterbenkmodul . Styrekonsollens design gjør at man kan velge hvilken side man ønsker at ratt og utstyr skal monteres. Det vil bli plass til oppbevaring samt mulighet for innfelling av kartplotter og øvrige instrumenter.

-Konsollen har et minimalistisk og stilrent utryk som kler båtens tidløse design. Sportling “Røff” er en båt der mange behov innfris i ett og samme produkt, hevder Sommerfeldt-Colberg.

Premerevises på Sjøen for alle

Han er klar for båtmessa Sjøen for alle som starter onsdag 13.mars. Der blir det også norgespremierer på en rekke andre nye båter. I år arrangeres messa på Telenor Arena i Bærum.

Vesling fra Stormer Marine:

Mer info: www.stormermarine.no

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Norge

Lengde (meter): 6.10

Bredde (meter): 2.35

Lengde (fot): 20.00

Vekt (kg): 710

Max. antall personer: 6

Motoreffekt fra (hk): 75.00

Motoreffekt til (hk): 135.00