TOLL: Tollkrysseren "Svinør" inn i jakten på båtsmuglere. Foto: Tollvesenet.

«For lettvint å smugle båter inn i landet»

Det er for lettvint å smugle fritidsbåter inn i landet. Det slår tollvesenet fast og innrømmer at de avslører for få båter som seiler rundt uten å ha betalt avgifter.

Publisert Sist oppdatert

 I år skal det innsatsen intensiveres mellom Sørlandet og Oslofjorden, melder NRK. De setter inn sitt nyeste våpen i smuglerkampen, den 40 fots store tollkrysseren «Svinør».

Bedre rustet

-Vi står bedre rustet til å ta kampen opp med smuglerne, sier tollvesenet. Båten har hjemmehavn i Kristiansand, men skal patruljere kysten helt opp til Oslofjorden. Den skal "gå i rute» ca. 800 timer denne sommeren.

– I tillegg kommer en del båter som blir smuglet på egen kjøl fra utlandet. Dette blir det lettere for oss å holde oversikten over nå som vi har en skikkelig båt, sa avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Sør-Norge Per Wikøren til etatens fagblad da båten var klar til bruk.

Tett samarbeid

-Tollvesenet sier de har flere metoder og triks for hva de skal se etter i jakten på smuglerbåter. De samarbeider tett med politiet, Kystvakten, og tolletatene både i Sverige og Danmark som kan varsle om mistenkelige båter.