KONKURSAK: I dag er det opprettet konkurssak mot Vestnes Båtsenter AS.

Åpner konkurssak mot Vestnes Båtsenter AS

Møre og Romsdal Tingrett sier i formiddag at det ikke er grunnlag for videre forsvarlig drift ved Vestnes Båtsenter AS og har derfor opprettet konkurssak.

Publisert Sist oppdatert

Det var Skatt Midt-Norge som bragte Vestnes Båtsenter AS inn for Møre og Romsdal Tingrett med begjæring  om konkurs. Som Båtmagasinet.no omtalte i går, er det snakk om stor offentlig gjeld i selskapet, både skatt og toll- og avgifter, trolig et beløp mellom 2 og 3 millioner kroner. Det er advokat Øyvind H. Meisingset i advokatfirmaet Øverbø Gjørtz som er oppnevnt som bobestyrer.

Det var etter at Roar Strømsnes fikk tilslaget på konkursboet etter Viksund Boats i 2013 at han valgte å døpe om Skorgenes Båtsenter til Vestnes Båtsenter AS, for å ha et norsk brohode for salg og service av Skorgenesbåtene som bygges i Kaunas i Litauen. Samtidig samlet han all aktivitet knyttet til Viksund i Askøy Båtsenter. Roar Strømsnes står oppført som daglig leder i Vestnes Båtsenter AS, et selskap som eies av UAB Skorgenes Boats i Litauen med 65 % og Janne Lise Strømsnes med 35 %.

Siste tilgjengelige regnskapstall viser at selskapet hadde en omsetning på over 40 millioner kroner i 2013, en forbedring på over syv millioner kroner fra året før. Likevel viser regnskapet et årsresultat i minus på over fem millioner kroner.

I revisors beretning fremkommer det at selskapet har mottatt et momskrav som det er usikkert om selskapet greier å betjene, og det bemerkes videre at det er vesentlig usikkerhet om fortsatt drift. Toll og avgift skal ha et krav på 1.8 millioner kroner i selskapet, mens Skatt Midt-Norge er oppført med et krav på over en halv million kroner, basert på 2013-tallene. Det er Skatt Midt-Norge som har begjært konkurs. Saken ble behandlet  i Møre og Romsdal tingrett i Molde i formiddag.