ENKEL: Finske Suvi lanserer en 4.70 meter lang dagsturbåt, egnet for 40 hesters motor og fire personer.
ENKEL: Finske Suvi lanserer en 4.70 meter lang dagsturbåt, egnet for 40 hesters motor og fire personer.

Lillesøster fra finske Suvi

Finske Suvi lanserer 4750 SR DUO.

Publisert Sist oppdatert

De finske Suvi-båtene, billigere og enklere versjoner bygget på tidligere Yamarin-skrog, er i ferd med å gjøre suksess.I Båtmagasinets oktoberutgave har vi en test av  Suvi 5700 SR DUO og omtaler den som komplett usminket. Det er akkurat det SUVI-båtene er, litt spartanske i sin utforming. Båtene henvender seg mer til den praktiske båtbruker enn til de som ønsker blantpolert gelcoat. Nå fortsetter Termalin Oy, et selskap som ble kjøpt opp av Yamarin-eieren Konekesko i 2008, lanseringer av flere modeller. Lillesøsteren Suvi 4750 SR DUO er klar for sjøsetting i sesongen 2014.

Klarer seg med 40 hk


Båten har en dobbel styrekonsoll og egner seg for fire personer. Suvi 4750 veier ikke mer enn 310 kilo og kan dermed oppnå en fin marsjfart på 23 knop med en 40 heseters motor og fire personer ombord. Kjører du alene vil den, i følge produsenten, ha en marsjfart på 28 knop. Prisen foreligger ennå ikke, men det er antatt at den
blir blant markedets rimeligste i klassen, ikke minst fordi den er rasjonelt og enkelt bygget og klarer seg godt med 40 hk. Solid rekke og dobbel konsoll med vindskjerm er standard. Det er godt med plass for oppbevaring om bord, ikke minst et 1.40 meter langt stuverom under benken.


SUVI 4750 SR Duo