TØFF JEEP: Dette er den nye skjærgårdsjeepen Sting 485 som presenteres i 2014. I går ble den vist for forhandlere ved fabrikken i Polen. FOTO: Jarle Vikingstad/Smart Marine

En sprek liten nyhet

Dette er nye Sting 485, en tøff liten 15-foter som skal presenteres i 2014.

Publisert Sist oppdatert

-Det blir to versjoner av denne båten. En hvor du sitter på akterbenken, og en med senterkonsoll, sier Espen Thorup, som har tegnet båten, til Båtmagasinet.

I følge Thorup blir den klassiske versjonen der man styrer fra akterbenken den rimeligste eg enkleste modellen av de to. Han utelukker ikke at det vil komme flere modeller bygget på samme skrog.

-Det skulle ikke tatt meg mange timene å lage tre versjoner til. Alt avhenger av hva publikum og forhandlerne ønsker. I dette tilfellet fikk vi signaler om at markedet ønsket en mindre versjon av Sting 530. 485 blir en noe mindre og rimeligere båt enn 530.

Fra 40-75 hk

Motormessig kan båten utrustes fra 40 til 75 hk.

-Jeg synes folk skal være litt fornuftig og kanskje sette på en 50 hesters motor. Det passer båten perfekt, sier konstruktøren.

Ny dreggløsning

Et problem Thorup lenge har irritert seg over er dreggen som ligger og slenger i dreggkasser eller stuverom. Det har han gjort noe med i den nye 485-modellen.

-Jeg har laget en dreggholder, slik at dreggen alltid er det første du tar ut av dreggkassa, og det siste du legger i, sier Thorup. Holderen gjør at dreggen aldri lager ulyder, og samtidig bidrar den til å holde orden på ankertauet.

Tekniske data Sting 485:

Lengde:

485

Bredde:

2,15

Motor fra-til:

40-75 hk