Illustrasjon: Morten Tefre.

Sjøen for Alle ypper damene til å Ta Roret

Vi nærmer oss «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Vi nærmer oss en ny båtsesong. Men først av alt; kvinnedagen 8. mars. I morgen går startskuddet for ”Ta Roret-kampanjen” som har som mål å få flere kvinner til å overta styringen i båten – i håp om å få antall ulykker ned.

Publisert Sist oppdatert

Statistikk viser at 97 % av de som har omkommet fra fritidsbåt de 10 siste årene er menn. Samtidig mener 7 av 10 i en undersøkelse utført av Codan Forsikring at damer er mer forsiktige båtførere enn menn og drikker mindre alkohol til sjøs. Det er også flere kvinner enn menn som bruker redningsvest i fritidsbåter. Sjøen for Alle samarbeider med Redningsselskapet, Sjøfartsdirektoratet, Regatta, Pioner og Tryggombord både før og under messen 22.-26. mars for å sette fokus på temaet og ikke minst få flere kvinner til å bokstavelig talt ta roret oftere når de er til sjøs.

-Det overordnede målet med Ta Roret-kampanjen er å få flere kvinner til å ta roret gjennom å synliggjøre fordelene med det. Norge har kommet langt når det gjelder likestilling, men ikke på akkurat dette feltet, sier prosjektleder for Sjøen for alle, Andreas Ljones.

-Alle gjør sitt for å endre holdningene og forhåpentligvis atferden. Tiltakene som vil komme konkret til syne på messen er blant annet gratis Ta Roret-kurs for alle damer, mulighet til å vinne redningsvester, høre våre talspersoner Marit Strømøy, Tusvik og Alex Rosen prate om temaet på messen. På onsdagen er det også gratis inngang for alle damer.

•             Alle damer får gratis inngang på Sjøen for Alle på åpningsdagen onsdag den 22. mars fra klokken 1100

•             Alle damer som besøker Sjøen for Alle onsdag 22. mars kan være med i trekningen av en gratis Pioner-båt skjenket av Cipax Pioner.

•             Alle damer får rabatt på inngangsbillett hele uken med koden t&t-sfa.

•             Fra mandag 6. mars kan alle damer gå inn på www.taroret.no og være med i trekningen av 65 redningsvester fra Regatta som de kan gi til mannen sin.

•             I samarbeid med Redningsselskapet arrangerer Sjøen for Alle gratis Ta Roret-kurs om båtsikkerhet for kvinner torsdag og søndag på messen.

•             Tryggombord har kampanjepris på båtførerprøven under messedagene.

•             Mandag 6. mars lanserer Sjøen for Alle en reklamefilm som belyser problematikken. Den vil spres både via sosiale medier og gjennom annonser.

•             Ta Roret-kampanjen frontes av blant annet Alex Rosén, Tusvik & Tønne og verdensmester i Formel 1, Marit Strømøy fra Sandefjord. Samtlige foruten Tønne holder foredrag på messen.