GODE KREFTER: Alle tunge aktører som jobber med sjøsikkerhet samles på et felles torg på årets "Sjøen for alle".

Sammen om sikkerhet på sjøen

De største aktørene i Norge som jobber med sikkerhet for fritidsbåtfolk har slått seg sammen for å slå et realt sjøslag for sikkerhet på sjøen. Det skjer på et sikkerhetstorg på årets «Sjøen for alle».

Publisert Sist oppdatert

Målet er at sesongens båtturer skal bli tryggere, sier de tunge aktørene som har bestemt seg for et utvidet samarbeid om sjøsikkerhet; Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Politiet, Kartverket, Redningsselskapet og Norsk Test. Aktørene har ulik tilnærming og ulik kompetanse til temaet, men summen av deres innsats skal være avgjørende for en ulykkesfri båtsesong.

Felles mål

- Vi er å finne på samme sted på messa. Vårt felles sikkerhetstorg skal være til nytte for de besøkende. Vi har alle et felles mål om at båtlivet skal være trygt, og at færre mennesker skal være involvert i ulykker, sier rådgiver i Sjøfartsdirektoratet, Helga Maria Sund. Redningsselskapet stiller med en Elias-båt og en RIB. Det vil bli mulig å leke med små fjernstyrte båter i et lite basseng, teste sine ferdigheter innen sjøvett ved å spille Sjøvettspillet på iPad, og å lære og oppgi sin posisjon i sjøkartet. Det vil også bli mulig å vinne en 12 fots båt ved å delta på quiz med sikkerhet på sjøen som tema.
I tilknytning til sikkerhetstorget vil det også ligge to Elias-båter i det store bassenget i hall E. Disse båtene kan alle barn få kjøre lørdag og søndag.

POLITIET: På plass med sin nye Goldfish.