KONTRASTER: Vi har alle et forhold til sjø- og båtliv, enten på flybridge i en cabincruiser eller ved rorkulten i en Stavernsjekte.

Kontraster i sommerbyen Stavern

Å rusle langs bryggene i Stavern er noe vi har gjort i uminnelige tider. Vi tar «bryggeslengen», pleier de fastboende å si. Du opplever kontraster på din vandring...

Publisert Sist oppdatert

«Bryggeslengen» er et begrep i Stavern; selv avisene i hovedstaden har skrevet om den. Hvor mange år den har vært et begrep i Stavern er uvisst, men mange er det. Og nå om sommeren er det ekstra mye å se på på sin slentrende vandring i havna. Flotte båter ligger fortøyd eller har ankret opp på havna.

Det ligger tid i disse kontrastene. Og det er det som gjør båtlivet så spennende, det at vi opplever store kontraster i både tid og båttyper. Dette motivet er hentet fra sommerbyen Stavern og viser store, imponerende cabincruisere sammen med en eldre sjekte i tre.

SJEKTEBYEN: Stavern er kjent for sine vakre sjekter. De ligger på rekke og rad i kanalen på havna. Foto: Amund Rich. Løken.


I godt sommervær sitter båtfolket og nyter sol og varme fra dekk. De har også mye å ta seg til i Stavern om sommeren: salgsboder over hele byen, gallerier, utstillinger og mye annet for alle og enhver. De som er interessert i historie kan bli med på en eller flere guidede turer i området.

Stavern har en fin sjel og sommertid er det et stort mangfold av aktiviteter for sommerglade båtturister. Og ta gjerne «bryggeslengen» når dere først er her.