SOSIAL: Fin som weekendcruiser, men størst vekt på dagsturene.

Yamarin 81 DC gjenskapt som Silver Raptor

Silver Raptor er det nye flaggskipet fra finske Silver, men helt ny er likevel ikke båten. Den er designet av Eker Design og ble først introdusert i markedet som Yamarin 81 DC, men Silver-eieren Oy Otto Brandt Ab kjøpte modellen fra Yamarins nye eier Yamaha.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr at den innovative modellen, som i sin helhet er bygget i glassfiber, gjenoppstår som den første i en ny serie glassfiberbåter fra Silver. Det spesielle med akkurat denne modellen er det moderne formspråket og et skrog utformet etter Petestep-teknologien. Peterstep er et skrog uten steglister og som er vinklet som «fiskeben», en teknologi som er patentert og skal gi skroget bedre løft, mykere gange og bedre drivstofføkonomi.

Båten er utstyrt standard med et automatisk Zipwake trimsystem.

SILVER RAPTOR: Stor og oversiktlig førerplass med Raymarine Axiom som standard-plotter.

Litt mer konservativ

Den nye Silver Raptor skiller seg ut fra sitt forrige liv hos Yamarin med mer konservative sidevinduer. Mens Eker forsøkte seg på en «Ford Anglia»-variant som avslutning på skjermen, har Silver valgt en mer konservativ og tradisjonell løsning.

Gedigen uteplass


Uteplassen er den store og flotte arena på den litt over åtte meter lange båten. Den har en gedigen u-sofa akter, med plass til åtte personer, og med bord som kan slås ned har den også en stor og fin solseng som også kan gi overnatting for to, om mange vil tilbringe natten ombord. Under dekk er det fin plass til to voksne og to barn.

SOSIAL: 8 personer kan få plass i den store utesalongen.

Godt utstyrt som standard

STOR SOLSENG: Som også kan gi overnatting til to voksne.

Båten er godt utstyrt selv i standardversjon. Her finner vi blant annet baugpropell, Raymarins ni tommers Axiom plotter, en velutstyrt bysse med kjøleboks og fryser.

Fakta om Silver Raptor:

Lengde: 8,05 meter

Bredde: 2,76 meter

KØYE: Stor køye med plass til to under dekk. Også køyeplass midtskips.

Vekt: 2 150 kg

Antall personer: 10

CE-kategori: C

Motor: 250-350 hk

Grader på v-bunn: 19,5°

Pris: Fra 850.000 kroner

Flere opplysninger: www.fritid-senteret.no