Tør vi også snart?

På Fort Lauderdal-messen i Florida 1.-, 5. november, viser Sea Ray to nye turbåtmodeller basert på påhengsmotorer. Foreløpig er Europa avventende

Publisert Sist oppdatert

Påhengeren har klare fordeler og er etterhvert blitt forfinede marinemotorer, som med sin plassering «uttapå», gir både fordeler og ulemper. Den største ulempen her hjemme er kombinasjonen av prisen på bensin (med veiavgift) og kanksje tilgjengeligheten til vannet akterut. Dette har Sea Ray løst på sin 400 OB med «utbrettplattformen», så her er det rom for kreativ tenking. Den største fordelen er nok plassen inni båten og at deler av motorlyden og vibrasjonene kan reduseres. 

    320 outboard-modellen har soveplass for fire under dekk, og er en riktig allværsværsmaskin med nedsenket solkøye forut og tak over førerplassen. Til tross for de tre påhengerne, har man fått til en badeplattform med leider. 

    Den som lever, får se om dieselmotoren snart får konkurranse av sine stående bensinsprekinger også på turbåtsiden. De gir helt klart nye designmuligheter i forhold til å ha motoren inni båten.