Scand-båtene gjenoppstår. Her ser du en Scand 29 Baltic fra 2008.

Scand gjenoppstår - igjen

Da var det likevel ikke slutt for Scand Baltic-en, akterkabinbåten som ble kjent som sjøens flytende hytte. Agder boats har kjøpt formene, og navnet til alle Scand-modellene.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av juli i år ble det kjent at Scand Boats i Grimstad var konkurs. Gjelda i selskapet var på over ni millioner kroner.  Også i 2008 gikk selskapet konkurs, og gjenoppstod kort tid etter. 2008-konkursen var bare en i rekka, for selskapet har gått til skifteretten flere ganger tidligere, til tross for at båtene var svært populære en lang periode.

Les også: Scand er konkurs og Ny fødsel for Scan boats 

Men nå kommer gladmeldingen for alle Scand-fans. Merket gjenoppstår - igjen. Denne gang er former og alle rettigheter kjøpt av Agder boat AS. Agder boats har per i dag tre ansatte, men vil doble staben for å støpe Scand-modellene. Alle Scand-modellene videreføres.

Les også: Scand Baltic til 299 000 kr.

Jan Petter Zonnevold i Agder boat AS sier til Agderposten at flere har etterspurt Scand-båtene etter konkursen tidligere i sommer. Antall båter som skal produseres er ikke fastsatt.

Agder Boat AS holder til i Nidelv Boat sine gamle produksjonslokaler ved Nidelva i Arendal, og vil herfra produsere både Agder- og Scand-modeller.

Alle våre artikler og tester av Scand.

Mer info: www.agderboat.no