GJENOPPSTÅR: Ny trebåtfestival allerede neste år, men den vil bli nedskalert, mener styreleder Tove Esnault. (Foto: Atle Knutsen)
GJENOPPSTÅR: Ny trebåtfestival allerede neste år, men den vil bli nedskalert, mener styreleder Tove Esnault. (Foto: Atle Knutsen)

- Vil fortsette i mindre format

Rett bak Trehusbyen fremstår Risør trebåtfestival som byens mest kjente varemerke. Nå går det mot konkurs, med et kreditorkrav på 150.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Det var ikke forsvarlig å fortsette, sier arbeidende styreleder Tove Esnault til Agderposten. Mandag sendte styret ut melding om at de hadde meldt oppbud for den tradisjonsrike festivalen.

Nytt opplegg på gang

Samtidig som bostyrer går i gang med oppryddingen, arbeider to fra dagens styre og en gruppe personer med tilknytning til festivalen med et nytt opplegg. Det loves trebåtfestival også neste år.

Dagens styreleder Tove Esnault tror en ny festival må nedskalere, samtidig som det må jobbes mot næringsliv, kommune og fylkeskommune for å få inn sponsorpenger og offentlig støtte.

Kommunen er med

Risørs ordfører er med videre. Han tar saken opp i formannskapet torsdag og bystyret neste tirsdag. Han tror det er bred politisk enighet i byen om at akkurat denne festivalen må leve videre;

-Den er Risørs mest kjente merkevare etter Trehusbyen, slår han fast til lokalavisen.