Trebåtfestival jubilerer

Trebåtfestivalen i Risør fyller 30 år, og lover storslagen feiring 2-4 august.

Publisert Sist oppdatert

Trebåtfestivalen i Risør burde være godt kjent for de fleste. I år, da festivalen fyller 30 år, vil det bli ekstra mange spennende aktiviteter. Storfint regjeringsbesøk blir det også.

To statsråder

Festivalen får i år besøk av to statsråder. Justis- og beredskapsminister Grete Faremo vil stå for åpningen av festivalen fredag kl.14.00 og forsvarsminister Anne-Grete Strøm- Erichsen vil delta på den store hyllesten til krigsseilerne i Fredsparken lørdag 12.00, skriver festivalledelsen i en pressemelding.

Vikinger og Krigsseilere

Festivalen har i år to hovedtema, Vikingene og krigsseilerne. Vikingskipet « Saga Oseberg» er ute på sin første seilsesong og gjester festivalen sammen med vikingskipet «Gaia». Her er det mulig å bli med på tokt og det blir stor vikingleir på land med aktiviteter for store og små. I Fredsparken blir det stort arrangement for å hedre krigsseilernes innsats under den andre verdenskrig. Forsvarsminister Strøm-Erichsen og forfatter Jon Michelet er blant de som vil gi sin hyllest. Arrangementet er et samarbeid mellom Risør Trebåtfestival, Aktive Fredsreiser og Konvoibyen.

Festaften

Lørdag kveld er det duket for festaften med artister som Arja Saijonmaa, Jonas Alaska og Lars Martin Myhre. Myhre kommer med spesialskrevet forestilling «Noen ganger er det allright i trebåt i Risør» som fremføres sammen med koret «Bare for Gøy». Risør Trebåtfestival har også fått sin egen sang som får sin urfremførelse under festivalen.  Det hele avsluttes med stort fyrverkeri.

Regattaer

Regattaene er en viktig del av festivalen og det blir også i år regattaer for skøyter, meterbåter og 12,5 m2 kryssere. Motorbåtene vil defilere utenfor Dampskipsbrygga.

Barneaktiviteter

Risør Trebåtfestival har et stort tilbud for barna med sjørøvertokter, snekkerverksted, piratshow med Berserk Band og sceneshow med Alexandres Ark. Barna vil også kunne få prøve seg på ulike vikingaktiviteter, smedvirksomhet og båtbyggerverksted.