Ikke flertall for vestpåbud

SV og Miljøpartiet de Grønne valgte å stemme nei til Arbeiderpartiets lovforslag om påbud med vest i fritidsbåter. Dermed får ikke saken flertall i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Redningsselskapet kalte det en seier da Næringskomiteen på Stortinget nylig gikk inn for lovforslaget fra Arbeiderpartiet. Det var først da Arbeiderpartiet kom i opposisjon, støttet av Krf, Venstre og Senterpartiet at de gikk så hardt ut for å få til et vedtak om tvungen bruk av redningsvest i fritidsbåt. Men verken den tidligere rødgrønne regjeringen eller den nåværende Høyre/Frp-regjeringen ville ha et generelt påbud. SV og Miljøpartiet de Grønne valgte å stemme nei til Arbeiderpartiets lovforslag om påbud med vest i fritidsbåter. Dermed får ikke saken flertall i Stortinget.

Forslag med svakheter

Etter hva Båtmagasinet får opplyst var det reaksjoner i SV blant annet på at forslaget ville bety vestpåbud i en saktegående snekke, mens folk om bord i en hurtiggående RIB på mer enn åtte meter ikke måtte bruke vest. Både SV og Miljøpartiet de Grønne mener at forslaget fra Arbeiderpartiet har mange svakheter og at det av den grunn ikke kan støttes. Nå vil SV be regjeringen fremme et forslag som gjør at barn i båt, og de voksne som er sammen med barna, må bruke redningsvest. SV vil også be regjeringen komme med en større pakke med sikkerhetstiltak som både ser på promillegrenser og fart og innføre et sjøvettkurs for dem som har raske båter. Det er NRK som i dag melder dette i dag.

Ifølge VG ligger flere av disse forslagene an til å få flertall med støtte fra regjeringspartiene.

Redningsselskapet skuffet

– Det er synd at vi ikke fikk dette gjennom i denne runden, men vi kommer ikke til å gi oss, sier Karl Fredrik Lindmann i Redningsselskapet til NRK.

- Nå var det rett før vi klarte det, og vi kommer til å jobbe videre med å få innført et slikt påbud. Det er viktig, sier han.