Princess 88 MY er hele 27 meter lang og veier 67 tonn.
Princess 88 MY er hele 27 meter lang og veier 67 tonn.

Tre nye prinsesser

Britiske Princess satser stort og lanserer tre nye modeller på Southampton boat show.

Publisert Sist oppdatert

Største nyhet fra Princess er 88 MY med hele fem luksuriøse gjestelugarer under dekk. Helt forut er VIP-lugar med det lille ekstra. To besetningslugarer er det også blitt plass til aktenfor maskinrommet. Båten skulle vært lansert våren 2013, men forsinkelser i produksjonen har ført til at den nå får sin premiere på Southamton boat show, som går av stabelen 13.-22. september.

Ny flybridgebåt

88 MY blir neppe en volummodell i Norge, da er Princess 43 en langt mer aktuell modell. I følge båtbyggeren skal den by på prestasjoner, komfort og eleganse i den absolutte toppklassen. Princess 43 har køyeplasser til seks personer. Gjestelugarene har separate køyer som ved hjelp av et tastetrykk gjøres om til en dobbeltkøye, dersom det foretrekkes. Salongen kan også gjøres om til en dobbeltkøye slik at totalt åtte personer kan overnatte.

Princess 43 er representant for britisk båtindustri som er i vekst.
Princess 43 er representant for britisk båtindustri som er i vekst.

Princess 43

To motorer er standard, og man kan velge mellom  Volvo Penta D6 på 370 eller 435 hk. Med største alternativ, på totalt 870 hk er toppfarta 32 knop. Med minste motorpakke flytter den 14,4 tonn tunge farkosten seg i 29 knop.

Princess V48

Nyhet i V-serien

Den nye Princess V48 skal være en alsidig sportsyacht, i følge britene. Også denne er bygd med vakuminjisert skrog for tystere gange. Det er også første gang Princess setter inn Volvo Pentas IPS-system som standard. Med IPS-maskiner på totalt 870 hk lander toppfarten på 34 knop.  I likhet med Princess 43 er det også her tre lugarer under dekk, og køyeplass til seks personer.

Norsk importør: www.norskbatsenter.no