LETT Å BRUKE: Yamarin Q er lett å bruke og det fjerner for eksempel behovet for å kjøpe en egen kartplotter eller ekkolodd.

Yamarin Q skal samle all info på ny pekeskjerm

De nye Yamarin-modellene 88 DC og 63 BR er utstyrt med det nye Yamarin Q-infotainmentsystem. En avansert pekeskjerm som kombinerer elektroniske kart, kjørecomputer og underholdningssystemet.

Publisert Sist oppdatert

Yamarin Q har finske Yamarin satt som navn på sitt nye system som nå først er blitt en del av grunnutrustningen i de to nye modellene 88 DC og 63 BR. Systemet skal være lett å bruke og det fjerner ifølge produsenten behovet for å kjøpe en egen kartplotter eller ekkolodd.

Lært av bilindustrien

Selv styreplassens utseende og ergonomi er forbedret når man ikke har behov for egne små monitorer som viser motorinformasjon, skriver Yamarin i en pressemelding i dag. Man har lært av bilindustrien og nettbrettprodusentene og det er opparbeidet mye erfaring med Q-apparatet i flere år via Buster Q-systemet.

LETT Å BRUKE: Yamarin Q er lett å bruke og det fjerner for eksempel behovet for å kjøpe en egen kartplotter eller ekkolodd.

Viderefører Buster-løsning

-Alt nødvendig informasjon fra kart og motor, lokalt værvarsel, instruksjonsvideoer og informasjon fra båtens håndbøker finner du nå på ett sted. Dette har vist seg å være en suksess i Buster-båtene og vi vil tilby den samme brukeropplevelsen også til brukerne av de nye Yamarin-båtene”, sier Yamarins og Busters produktutviklingssjef Andres Kurtén.

Store pekeskjermer

FLAGGSKIP: 88 DC er det nye flaggskipet til Yamarin.

I Yamarin 63 BR er pekeskjermen 10 tommer og i Yamarin 88 Day Cruiser 16 tommer. For båtførerne betyr dette blant annet klart større kart enn vanlig.

Yamarin Q har som standardutstyr Internett-oppkobling, C-Maps sjøkart, Yamaha-utenbordsmotorenes kontroll- og målersystem, værprognoser for det lokale området og et Wifi-hotspot som kan brukes for å dele Yamarin Q sin nettoppkobling også til andre apparater. Det går også an å dele musikk ved å benytte applikasjoner for å spille av musikk trådløst. Som tilvalg er blant annet Fishfinder ekkolodd, radar og fjernkontroll. Q er kompatibel med båtstandarden NMEA 2000, og dermed kan også andre produsenters båtelektronikk uten problem kobles til apparatet.