GLEDER SEG: Pål Virik Nilsen gleder seg stort til VM-runden i Tønsberg i slutten av juli. Foto: Atle Slettingdalen.

Pål Virik Nilsen klar for VM i Formel 2

Racerbåtfører Pål Virik Nilsen er klar for årets verdensmesterskap i båtklassen F2. Årets første løp går i Italia 5. juli, mens høydepunktet blir VM-runden på hjemmebane i Tønsberg den 2. august.

Publisert Sist oppdatert

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord har kjørt mest offshore de siste årene, og kjører også i år utvalgte løp i offshore-mesterskapet X Cat World Series. Samtidig skal han kjøre full sesong i rundbanemesterskapet UIM F2 World Championship, som består av fem løp i Europa og Afrika, samt en egen EM-runde i Litauen.

- Selv om jeg har satset mest på offshore de siste årene, har jeg også kjørt noen rundbaneløp innimellom. Jeg gleder meg veldig til å kjøre VM i F2, og tror jeg kan hevde meg bra, sier Pål Virik Nilsen.

Årets høydepunkt for vestfoldingen blir VM-runden på hjemmebane i Tønsberg den 2. august. Da er det også ventet flere nordmenn til start.

- Det er alltid gøy å kjøre i Norge, og det er ventet folkefest i Tønsberg når vi kommer dit.

Tøft mesterskap

Formel 2 regnes som en av de tøffeste klassene i internasjonal båtsport, og det er ventet at over tretti førere vil delta i årets verdensmesterskap. Nilsen skal i år delta med sitt eget team, som går under navnet Edox Powerboat Racing.
- Jeg kjører med en båt av merket Mølgaard fra 2013. Det er en bra båt som er seks meter lang, veier 480 kg og 220 hestekrefter, forteller 40-åringen.

SPREKING: Pål kjører en båt av merket Mølgaard. Den er 6 meter lang, veier 480 kg og er utstyrt med 220 hestekrefter. Foto: Glenn P. Hagen.

Offshore og bok

I tillegg til full VM-sesong i F2, skal Virik Nilsen også kjøre utvalgte løp i offshoremesterskapet X Cat World Series for Team Goldcoast. Racerbåtføreren har også vært mye i rampelyset den siste tiden etter lanseringen av sin bok om båtkjøring, "Helt propell".

- Mottakelsen av boka har vært bra, og jeg var blant annet gjest i NRK-programmet Lindmo. Hovedfokus den siste tiden har imidlertid vært å forberede seg best mulig til VM i F2, og nå er jeg klar, avslutter Virik Nilsen.