Det blir båtmesse på Tjuvholmen

Oslo Boat Show er reddet - av BI-brygga i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinet skrev i forrige uke om Oslo Boat Show som lenge så ut til å måtte avlyse den planlagte messa på Tjuvholmen. Grunnen til at det lenge spøkte for messa var den pågående konflikten mellom Oslo Boat Show og Telebrygga - utleier av flytebrygger. Telebrygga trakk seg plutselig fra arrangementet og OBS mente dette skyldtes press fra bransjeorganisasjonen Norboat. Norboat-sjef Erlend Prytz hevder de aldri har lagt press på Telebryggen, men den versjonen av saken kjøper ikke arrangøren av Oslo Boat Show, som nå har klaget Norboat inn for Konkurransetilsynet.

Mindre messe

Men nå blir det likevel båtmesse på Tjuvholmen. Det Sandefjords-baserte firmaet BI-bryggen stiller opp og låner ut brygger til arrangementet. Men det blir ingen stormesse med 250 båter, som planen var.

– Selv om vi nå grunnet kort tid ikke får arrangert en stor messe med 250 båter som planlagt, er vi utrolig glade for utviklingen i saken. Vi tar nå sikte på en messe med 90 båter, og satsert på videre ekspansjon i 2014, sier Marius Kragstad i Oslo Boat Show. 

Kragstad opplevde massiv støtte etter at konflikten med Telebryggen ble kjent. En av støtteerklæringene kom fra BI-bryggen i Sandefjord.

– Vi så at vi hadde mulighet til å hjelpe og besluttet at dette var noe vi kunne stille opp på, selv om det er midt i høysesongen vår og vi i utgangspunktet har mye å gjøre. Sier Stein Are Berg, daglig leder i BI-Brygga.

Midlertidig løsning

Advokat Thomas Sando i Steenstrup Stordrange, som representerer Oslo Boat Show i klagesaken hos Konkurransetilsynet, forteller at dette redder messen for i år. Sando påpeker samtidig at løsningen med BI-brygga kun er en midlertidig løsning, og at  klagen til Konkurransetilsynet opprettholdes.

Oslo Boat Show arrangeres 25-28 april.

Se alle årets båtmesser her.