NY BÅT: Etter kraftige inngrep i konstruksjonen fremstår Oceanmaster 630 WA som en helt ny båt. Sjøegenskapene er ikke til å kjenne igjen. Foto: Amund Rich. Løken.

Oceanmaster 630 WA ikke til å kjenne igjen

Oceanmaster 630 WA er ikke til å kjenne igjen. Vi hadde atskillig å utsette på fjorårets utgave. Årets faceliftbåt innfrir som familiebåt.

Publisert Sist oppdatert

For ett år siden fikk Oceanmaster 630 WA hard medfart i en test i Båtmagasinet. Vi påpekte svakheter i konstruksjonen, mangler knyttet til CE-merking og for dårlige sjøegenskaper. Siden den gang har mye skjedd. Vi sendte vår tekniske konsulent Tore Halvorsen til Polen. Den norske importøren og båtbyggeriet tok Båtmagasinets anmerkninger på største alvor. Gjennom reportasjer i blad og på nett har vi i detalj beskrevet veien frem til en helt ny båt.

Ny kjøreopplevelse

Nå har vi utfordret den nye faceliftutgaven i sjøen. Det ble en helt ny kjøreopplevelse. Forbedringene som er utført har gitt storslåtte resultater. Ikke minst gjelder det avstivingen av skroget. Vi opplevde gamlebåten som skjelven og ustabil. Den nye utgaven tar kontrollen og etterlater seg minimalt med slamring eller lyd selv i mye sjø. Mens styrekonsollen i den første utgaven var simpelt skrudd sammen, er den nye godt sammensatt.

Tilpasset barnefamilien

Oceanmaster 630 WA fortjener sin plass som en solid familiebåt. Den er etter vår smak moderne og lekker i linjene, har god plassutnyttelse og er priset slik at den bør være et reelt alternativ til barnefamilien som verdsetter den hyggelige turen medbragt bånnsnøre og badeutstyr vel så mye som rå kjøreegenskaper.

FOR FAMILIEN: Oceanmaster 630 WA er en romslig familiebåt. Plassen foran konsollen fungerer like godt som spiseplass som til solseng. Foto: Amund Rich. Løken.

Fortsatt gjenstår noe, men ikke mer enn det vi daglig opplever i sammenlignbare båter. Vi hadde for eksempel forventet at den nye versjonen hadde forskiftsmessige, adskilte rom for batterier, oljetank for motor og bensinfilter. Alt ligger i samme kasse under akterbenken. Her er heller ikke utluftingen tilfredsstillende. Det er enkelt å gjøre noe med og må bare løses på strak arm.

Men totalt sett; blomst i knapphullet til Oceanmaster som har lykkes med kraftige forbedringer av familiebåten 630 WA. Båten fremstår som solid. Høyt fribord bidrar til trygghet for de minste passasjerene og med kraftig reling i syrefast stål.

Vi kommer tilbake med et utfyllende førsteinntrykk i neste utgave av Båtmagasinet.