Den ekstra flaska inneholder vann for å unngå at vaskemiddelet tørker på jolla.

Nytt liv til den oppblåsbare

En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.

Publisert Sist oppdatert

Blue Marines «New Magic» serie er bra. Vi har brukt det på Achillesen vår i ni år. Selve vaskemiddelet er ganske «sinna» og er greit å jobbe med. Achilles er en av kvalitetsprodusentene som bygger i Hypalon. Et materiale som koster mer, men varer lenge. 

    Du må finne deg i to operasjoner. Først vask og så poleringen med middel fra samme leverandør. Hvis du er så uheldig at jolla er blitt grodd med ruskjell, kan disse fjernes ved hjelp av å skrape dem bort med en spiseskje, - enkelt og greit. Da skader du ikke materialet. Hvis ruskjellenes «grunnmur» sitter igjen, fjerner jeg dem med  stålullsåpen «Svint».

Ruskjell skraper du av med en spiseskje og den hvite «grunnmuren» fjerner du lett med stålullsåpen «Svint».

    Som skrevet. Selve vaskemidlet virker ganske hissig, men den ti år gamle Achillesen lever i beste velgående. Jeg er veldig nøye med poleringen etterpå. Plastflaskene er drøye og takk for det, - her snakker vi nemlig om polpriser. Vi har sjekket noen nettbutikker og du finner midlene på flere nettsteder. Gjør et Google-søk på «Blue Marine».