Like fornøyd etter mange års bruk:

Lett match

Vask og fjerning av ruskjell og groe på den oppblåsbare, er enklere enn du tror. Vi har brukt «kjøkkenbenkverktøy» og vaskemiddelet og polermiddelet fra Blue Marine i 11 år, og Achillesen er like fin.

Publisert Sist oppdatert

Vaskemiddelet er sterkt, og krever at du også bruker den tilhørende sealer/voksen for å tette porene i båten. Jeg har også en sprayflaske med vann i nærheten hvis du må jobbe i solsteken. Da er det alltid greit å spraye på litt vann så ikke vaskemiddelet tørker ut. Det skal nemlig ikke tørke på jolla før du rekker å tørke med bort møkka. Med vann, får du litt ekstra tid. Jobben gjør du enklest med snilleste «grillskrubben" og godt med filler og poleringspapir.

    Best er det med skygge eller overskyet vær når du gjør jobben. Det blir mindre stressende. Voksen kan trygt brukes i solskinn. Regn med tre til fire timers jobb på en jolle på rundt tre meter, og spander gjerne en såpevask (Zalo er alltid greit) mellom vask og polering.

Enkle men effektive å fjerne ruskjell med.

Ruskjell,

Den oppblåsbare skal ikke ligge lenge ute før groen kommer. Den verste fienden er ruskjell. Mitt enkle «gubberåd» er på skrape dem av med en spiseskje. Da skraper du av «byggverket» uten å lage sår i materialet. Den hvite «grunnmuren» som sitter igjen etterpå, fjerner du enkelt med stålull.

Du finner forhandlere ved å gå inn på: https://www.govi.no/forhandler/