RASK: Det er lagt vekt på hurtighet og manøvreringsegenskaper under utformingen av den nye redningsskøyta. Båten er tegnet av Bård Eker.
RASK: Det er lagt vekt på hurtighet og manøvreringsegenskaper under utformingen av den nye redningsskøyta. Båten er tegnet av Bård Eker.

Gir redningsskøyte i jubileumsgave

Stiftelsen Norges Varemesse donerer i forbindelse med sitt femtiårsjubileum en redningsskøyte til Redningsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Redningsskøyta blir den andre i en helt ny hurtiggående skøyteklasse tegnet av Eker design. Skøyta, som vil få navnet RS «Nor-Shipping» vil bli bemannet av frivillig besetning på tre personer.

–Norsk maritim næring har gjennom Nor-Shipping i mange år hatt stor betydning for Norges Varemesse. I anledning vårt femtiårsjubileum ønsket vi å gi noe tilbake til næringen. Det var viktig for oss å gi en gave som kan gjøre en forskjell i et langsiktig perspektiv, sier Siv Lunde Kolrud, administrerende direktør i Norges Varemesse.

Bedre beredskap

Den nye redningsskøyta skal ikke erstatte eksisterende skøyter, men være et supplement som øker beredskapen langs kysten. Skøyta skal stå ferdig første halvår 2017, og vil da bli stasjonert der behovet er størst utfra gjeldende beredskapssituasjon.

–Gjennom denne donasjonen til Redningsselskapet gir vi en gave som adresserer en av næringens viktigste utfordringer; sikkerhet til sjøs. Dette er vår femtiårsgave til sjøsikkerheten, shippingmiljøet og alle som ferdes til sjøs og langs kysten, sier Birgit Liodden, påtroppende direktør i Nor-Shipping.

Redningsselskapet håper at flere vil gjøre som Norges Varemesse. Planen er å bygge ti slike fartøy, samt tre store havgående skøyter i løpet av den neste 3-4 års perioden.

–I Redningsselskapet er vi svært takknemlige for denne betydelige gaven. Det er flott at Norges Varemesse og Nor-Shipping på denne måten tar et slikt viktig samfunnsansvar. Vi i Redningsselskapet håper at giver vil inspirere de mange nasjonale og internasjonale bedriftene som samles på Nor-Shipping, sier president Nicolai Jarlsby i Redningsselskapet.

10 nye skøyter

–Redningsselskapet skal redde liv og trygge kysten. Denne gaven vil hjelpe oss i dette arbeidet. Med ti nye slike skøyter kommer vi raskere frem og kan hjelpe flere, sier generalsekretær Rikke Lind

Redningsskøyta «Nor-Shipping» vil bli levert våren 2017 og planen er å døpe den under Nor-Shipping samme år.

Fakta - Staff-klassen

Lengde: 11-12 meter

Motor: 2x 500 hk

Fremdrift: Vannjet

Materiale: Glassfiber Sandwich

Toppfart: 42 knop +

Utstyr: Slepekrok, 2 x kartplotter, VHF, Radar

Besetning: 3 personer fra frivillige sjøredningskorps