CORMATE: Nye Utility 23 skal produseres både som hyggelig familiebåt og ekstrem fartsbåt.

Familiebåtene dominerer på Lillestrøm

På jakt etter ny båt? Eller bare lyst på en virkelighetsflukt? Alle årets aktuelle båter i Norge er samlet på to messer denne helgen. I Leangbukta i Asker er storbåtene på plass, mens messehallen på Lillestrøm er fylt med 360 båter i alle størrelser, de fleste dagsturbåter for familien. Mange vises i Norge for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Er du interessert i stor familiebåt, bør du også legge turen innom Leangbukta Maritime senter i Asker. Her er 60 båter utstilt. Alle Windys storbåter, Nimbus, Saga, Marex og blant mange flere er alle Bavaria-modellene på plass i utstillingshallene.

Vises for første gang

På Lillestrøm kan du stifte nærmere bekjentskap med den nye Bård Eker-båten Yamarin 81, med sitt spesielle Petestep-skrog. Oppsikt vekker også Egil Ranvigs verdensnyhet, en Cormate Utility 23. Den skal produseres både som «normal» familiebåt og som ekstrem fartsmaskin. Verdensnyhet har også Helge Duus med sin nye Ibiza 811, det nye flaggskipet fra Arendal.

FLAGGSKIP: Ibiza er på plass med premierebåten Ibiza 811.

Forsmak på sommersesongen

Det er flere spennende aluminiumsbåter, ikke minst AluVentre med sitt dekorerte skrog, Dracos sorte 27-foter, Nordkapps nye Ranger-serie og nykommeren Husky fra Finland. Sting presenterer for følrstre gang tre modller på det nye 610-skroget, en jeep, en daycruiser og en bowrider. Askeladden er på plass med nyheten C75.

En forsmak på årets båtsesong får du denne helgen, både i Leangbukta i Asker og på Lillestrøm.

Flere bilder i karusellen:

Veteranbåten Nordkapp 17 HT
Bavaria på storbåtmesse i Leanbukta.
Windy, Axopar og Nimbus på storbåtmesse i Asker.
Marex på storbåtmesse med nyheten 375 i Asker.