RANGER: Nordkapp lanserer to båter i 605-serien med aluminiumsskrog.
RANGER: Nordkapp lanserer to båter i 605-serien med aluminiumsskrog.

Nordkapp med stor selvtillit inn i alu-markedet

Tirsdag var det fest hos Nordkapp i Polen. For første gang i den snart 50-årige historien er det avduket Nordkapp- båter med aluminiumsskrog.

Publisert Sist oppdatert

Finnene og svenskene har lenge vært nokså enerådende med aluminiumsbåter, og de har stor suksess. Yamarin har sin Cross-serie, Finnmaster har lansert Husky med stor bravur - og for å få skikkelig kontroll på alumarkedet gikk Yamaha for få dager siden hen og kjøpte tradisjonsrike Buster.

Vil ha sin del av kaka

-Kan svenskene og finnene, så kan vi, sa Nordkapp og tok med seg sin suksessdesigner Espen Thorup inn på kammerset for å få noen skisser på hvordan aluminiumsmarkedet kunne møtes. De var mer enn fornøyd med det de så og ville videre. Dermed ble suksessbåten 605 en perfekt inngang på prosjektet. Resultatet er to helt nye aluminiumsskrog, med en noe skarpene v-bunn enn originalen. Bortsett fra skroget er alt annet velkjent Nordkapp på de to Ranger-modellene som ble avduket tirsdag kveld.

RANGER: Det er bare skroget på nye Nordkapp Ranger som er aluminium. Alt annet glassfiber. Her konsollen på den nye Ranger Enduro.
RANGER: Det er bare skroget på nye Nordkapp Ranger som er aluminium. Alt annet glassfiber. Her konsollen på den nye Ranger Enduro.


-

Meget fornøyd

Ronny Antonsen & Co i Nordkapp kan ikke legge skjul på sin tilfredshet med det nye resultatet. Minst like stolt er Espen Thorup som for første gang har fått boltre seg med aluminium  i skog.

-Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd og setter stor pris på alle tilbakemeldingene som jeg har fått her i kveld, sier Thorup til Båtmagasinet.

Vi spår at fabrikken har fått blod på tann og med stor selvtillit vil kaste seg inn i et nytt og spennende marked med sine nye Ranger-modeller. Blir Enduro 705 nestemann ut? Aluminiumsskrogene skal produseres i Polen på samme fabrikk som bygger XO-skrogene.

Powered by Labrador CMS