HØYT FRIBORD: Uteplassen på Nordkapp Noblesse 660 er dyp og komfortabel. Foto: Amund Rich. Løken.

Verdenspremiere på ny familiebåt fra Nordkapp

På årets utgave av båtutstillingen "Sjøen for alle", som åpner på Lillestrøm i dag, viser Nordkapp frem sin nyhet 660 Noblesse for aller første gang.

Publisert Sist oppdatert
FAMILIELIKHET: Også nyheten Noblesse 660 er gjenkjennelig i Nordkapp-familien, men likevel en båt med mange nye løsninger. Foto: Amund Rich. Løken

Båten har absolutt et klart og tydelig familiegen, men likevel har husdesigner Espen Thorup gjort merkbare innvendige forandringer. Det mest iøynefallende er en dyp og lun sittebrønn, med et fribord 10-12 centimeter høyere enn vanlig er for båter på denne størrelsen. Designerens forklaring er to-delt; en dyp sittebrønn gir god ly for vær og vind for alle om bord, et høyt fribord gjør båten atskillig mer barnevennlig.

Stuveplass i skrogsidene

Nordkapp er ikke kjent for spesielt høye vindskjermer, likevel sitter alle som skal føre denne båten dypt og med sikt rett gjennom vindskjermen, ikke over som vi ofte ser.
Med denne dype konstruksjonen har båten et effektivt elektrisk/mekanisk dreneringssystem, ikke en tradisjonell selvlensing. Stuveplass i dørken er helt vanlig i daycruisere i denne størrelsen. Den lave dørken gjør ikke dette mulig i denne båten, men rikelig med stuveplassen er i stedet gjemt i skrogsidene og i brønnen under aktersofaen.

SOLSENG: Designer Espen Thorup demonsterer solsengen på babord side i Nordkapp Noblesse 660. FOTO: AMUND RICH. LØKEN:

Supersosial uteplass

Båten har en stor og god u-sofa, med ekstra tykke puter og et stort bord. Passasjerstolen på babord side er, i likhet med førerstolen, også utstyrt med en knestøtte som kan vendes opp i «sitte/stå-stilling». På passasjersiden kan stolryggen vendes. En person har da 1,80 meter til rådighet. Ekstra komfortabelt blir det når puten under ryggen din heves.

Dagsturbåt med soveplass

Nordkapp Noblesse 660 skal ifølge designeren bli barnefamiliens favoritt. Den er tilpasset den komfortable dagsturen, men under dekk, hvor det også er plassert toalett mellom setene, kan gi soveplass for to voksne.

Nyheten er utvilsomt en sportybåt med et funksjonelt design. Den er laget slik at den nok også vil fange oppmerksomhet på eksportmarkedet. Nordkapp er en attraktiv merkevare i hele Europa. Utstilt båt, med en Evinrude E-Tec 200 hk HO er topp utstyrt og vil i det norske markedet koste 680.000 kroner, men med enklere utstyrspakker presses prisen ned mot 600.000 kroner.