VINNER IGJEN: Nordkapp boats AS har blitt tildelt Merket for god design for sin skjærgårdsjeep 605 Enduro.

Enda en pris til Nordkapp

Nordkapp 605 Enduro får Merket for god design.

Publisert Sist oppdatert

I går mottok Nordkapp Boats AS og designer Espen Thorup designprisen Merket for god design for sin båt Nordkapp 605 Enduro.

-Jeg er stolt og veldig fornøyd med anerkjennelsen av en båt som også har slått an i markedet, sier Espen Thorup til Båtmagasinet.

Det er ikke første gang Nordkapp vinner en pris for sin nyskapning 605 Enduro(test). Båten vant sin klasse i kåringen av årets motorbåt i Europa under verdens største innendørs båtmesse, Boot, i januar.  

I juryens kjennelse heter det blant annet at "Nordkapp 605 er resultatet av et svært velutført designarbeid. Skroget har blitt bredere og vannlinjen lengre for å gir mer komfort og mindre motstand. Gjennom designprosessen er det også jobbet bevisst med å få båten til å plane i lav hastighet for å redusere bruken av drivstoff."

44 vinnere

Merket for god design er en utmerkelse som gis til søkere som betaler påmeldingsavgiften på kr 6 700 for å bli vurdert av juryen. Blant de andre mottakerne er et bunadspledd fra Mandal Veveri, en barnevogn fra Stokke og et vannklossett fra Jets Vacuum AS.

Av 150 søkere var det i år 44 som fikk merket for god design. Utmerkelsen skal være et kvalitetsstempel for å skape troverdighet, samt gi presseomtale.