KLASSIKER: Nordkapp Prince 17 HT vises på Søen for alle - totalrenovert.

På «Sjøen for alle» med klassiker fra plastbåtens barndom

Nordkapp Boats kan feire sitt 50 års jubileum med flagget til topps. På årets utgave av «Sjøen for alle» stiller jubilanten med 12 båter – og en nyoppusset klassiker fra 60 og 70 tallet, «storbåten» Nordkapp Prince 17 HT.

Publisert Sist oppdatert

Det var den kjente båtkonstruktøren Otto L. Scheen jr. som leverte streken til det som skulle bli den første knallsuksessen fra Østfold-bedriften. I 1965, da båten ble skapt, var 17 fot en anselig størrelse på en fritidsbåt. Det ble en salgssuksess som holdt seg populær i mange år. Nå er klassikeren tilbake for å markere båtprodusentens 50 års jubileum. En gammel båt er totalrenovert og skal vises på Nordkapp sin stand på «Sjøen for alle». 

Og det i et jubileumsår hvor det Sarpsborgbaserte kan vise til godt salg og hyggelige tall.

NORDKAPP NOBLESSE 605: Vakte oppsikt i Finland, nå skal den vises på Sjøen for alle.

"Liv etter døden"

"Et bra skrog blir ikke dårligere med årene", skrev Båtmagasinet da Nordkapp bestemte seg for å ta båten ut av produksjon og senere ble

 

hentet fram igjen av Kai Simonsen i det  firmaet Aliboats.

Mange norgespremierer

De tar med seg alle sine nyheter til messen. Det betyr at de to aluminiumsbåtene Nordkapp Enduro 605 Ranger, Nordkapp Avant 605 Ranger er på plass sammen med Nordkapp Noblesse 605. I Sting-serien er tre båter bygget på det samme 610-skroget på plass, både som skjærgårdsjeep, daycruiser og bowrider.

STING 610: Tre Sting-båter på samme skrog på plass på Sjøen for alle.