Nord West 430 Flybridge vises frem i Gøteborg. FOTO: Produsent

Eksklusivt fra Nord West

Nord West lanserte denne helga en helt ny flybrigde-modell – basert på 430 Sport og Sport Top. Se bildene av 430 Flybridge.

Publisert Sist oppdatert

Se bildeserie nederst i artikkelen

Svenske Nord West har et usedvanlig godt rykte på seg. Kvalitetsmessig er båtene overlegne det meste annet, noe også prisen gjenspeiler. I 2011 lanserte verftet 430 Sport og 430 Sport top-båtene, og det var ikke unaturlig å tenke at det også ville komme en flybridge-modell, basert på samme skroget. Vel, nå er den her. I all sin prakt, den nye 430  Flybridge. Skroget er velkjent, og velutprøvd. Både den nye flybridge-utgaven og de tidligere nevnte 430-modellene bygger på samme skrog som 420 Fly, som tidligere har mottatt flere priser.

I følge produsenten skal det også denne gang være lagt stor vekt på lydisolering, og det elektriske anlegget. Alt skal være utført med høyeste presisjon for å heve kvalitetsintrykket ytterligere. For øvrig er det på sedvanlig Nord West-vis brukt mye treverk i salong og lugarer.

Utstillingseksemplaret som nå vises frem i Gøteborg har to IPS-600-maskiner, som hver yter 435 hk. Dette burde gi rikelig med fartsressurser, samtidig som båten blir lettmanøvrert med IPS-systemet.

Seilbåtinspirert

Båten utstyres med to ganger Volvo penta D6-motorer. Minste motoralternativ er to ganger Volvo Penta D6 370, mens største alternativ er det nevnte IPS-alternativet. Båten kan også leveres med standard duoprop-propeller og drev. Begge systemene gir mulighet for joystickbetjening.

I fjor kjøpte Norw West opp konkursrammede Najad, og legger ikke skjul på at den nye 430 Flybridge har fått litt seilbåt i seg.

-Vi ser hvordan to sterke varemerker møtes og løfter hverandre interiør- og teknikkmessig, sier verftets eier Benny Martinsson.

Fakta

CE-kategori: B

Produksjonsland: Sverige

Lengde (meter): 13.50

Bredde (meter): 3.90

Lengde (fot): 44.00

Vekt (kg): 13000

Dyptgaende (meter): 1.20

Drivstoff (liter): 1200

Max. antall personer: 15

Motoreffekt fra (hk): 740.00

Motoreffekt til (hk): 870.00

Opplysninger: www.nordwest-najad.se

KONKURS: Nord West 430 Fly hadder premierevisning under båtmessen tidligere denne måneden. I dag er selskapet konkurs.