Nimbus beholder det svenske flagget på hekken etter at investeringsgruppa N12 overtar boet. Her en Nimbus 365 Coupé.

Nimbus har fått ny eier

En investorgruppe, kalt R12, har kjøpt opp Nimbus etter konkursen tidligere i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Investeringsgruppen R12 blir majoritetseier av Nimbus og Paragon. I den nye nye eiergruppen finner vi blant annet den tidligere styrelederen i Nimbus, Fredrik Strömholm.

Det er dermed slutt på spekulasjonene om hvorvidt de solide svenske merkenavnene villa havne på kinesiske eller finske hender. To kinesiske investeringsgrupper skal ha lagt inn bud på konkursboet. Også finske Bella skal ha vist sin interesse. Men med dette kjøpet sikres Nimbus og Paragon svenske eiere.

Det ble i forrige uke klart at en gruppe ansatte kjøpte opp Ryds-formene og retten til markenavnet.

Med R12s oppkjøp av Nimbus og Paragon er igjen alle merkene fra gamle Nimbus-group igjen på markedet.

- Vi vil utvikle virksomheten til Nimbus og Paragon. Vi ser store muligheter i segmentet 20 til 40 fot gjennom våre to sterke varemerker, sier Per Hesselmark, som er en del av investeringsgruppen.

Nimbus-verftet vil i en overgangsperiode ledes av tidligere verkstedsdirektør Magnus Andersson. 

Les også: Nimbus konkurs

Storebro selges

Det har vært knyttet spenning til hvorvidt nye eiere ville ta med seg Storebro i de fremtidige planene. Det er nå klart at Storebro-merkevaren overlates til Roger von Haugwitz, som etter sigende skal fortsette produksjon og videreutvikling av den solide svenske bobåten.

Investeringslauget R12 eier og utvikler en gruppe mindre og mellomstore bedrifter. I porteføljen finnes blant andre undertøyskjeden Twilfit, heisprodusenten Cibes Lift AB og gjenvinningsfirmaet MEWAB.