En båt for sosialt uteliv med mulighet for fire overnattende

«Seriestart» fra Nimbus

Nimbus Weekender 9 (W9) er den første modellen i en serie på ni fra den svenske båtbyggeren. Etter reorganiseringen aner vi konturene av at det satses bevisst på den moderne motorbåtbrukeren.

Publisert Sist oppdatert

Ni-meteren er en «weekender» for sosiale aktiviteter med overnattingsmuligheter for fire personer. Nyheten skal ha verdenspremiere på Düsseldorfmessen 20.-, 28. januar. Düsseldorf er verdens største innendørs båtmesse og er absolitt verdt et besøk, men husk å ta med gode sko.

    Nyheten er spennende, men du vil likevel kjenne deg igjen ombord. En typisk Nimbus med andre ord. Den har mye til felles med Nibus 26 DC, men du finner også detaljer fra 21 DC, 32 DC, MaxII, R-serien og den nye «Drophead».

    Produsenten gir følgende beskrivelser av båten: Nykonstruert steppet, «luftsmurt» skrog, minimal planingsterskel og skarpt forskip, toppfart i overkant av 40 knop, enten inboard eller outboard-alternativer, «gangvei» på sidene, dobbeltkøye med separat toalett, stor L-sofa/solseng, som kan gi overnatting for to, bysseseksjon ute med 65 liters kjøleskap, instrumentbord med plass for 12 tommers skjerm, flere kalesjeløsninger (også Bimini-topp) og solseng på bakken.

Åtte modeller.

W9 er den første i en serie på ni nye modeller, som kommer ti å bli levert i åtte, ni og 11 meters varianter. W9 og W11 blir for dagturer og «sosialt båtliv». Tender (T8, T9 og T11) for alle typer aktiviteter, transport, vannsport og lek og til slutt Commuter (C8, C9 og C11) for helårsbruk.

 

Data: 

Lengde:                                        9,35 m

Bredde:                                        2,95 m

Vekt med 350 hk. påhenger:        2800 kg

Drivstofftank:                               280 l

Vanntank:                                    80 l

CE kategori:                                C8

Køyer:                                        2+2

Motorer:

Påhenger opp til 350 hk.

Hekkaggregat: Volvo Penta Bensin opp til 350 hk. Diesel: VP D3-220.