MULTITOUCH: Den nye Simrad NSS Evo2 har fått multitouch og helt nytt design.
MULTITOUCH: Den nye Simrad NSS Evo2 har fått multitouch og helt nytt design.

Ny plotterserie fra Simrad

De nye Simrad-plotterne har fått multitouch og nytt sprekt design.

Publisert Sist oppdatert

Under utstyrsmessa METS som åpnet i Amsterdam i dag viste Navico-konsernet frem blant annet en helt ny versjon av Simrad NSS. Den nye plotteren kommer i fire størrelser; 7, 9, 12 og 16-tommer, og har fått navnet NSS evo2. Plotterserien kombinerer berøringsskjerm med knappebetjening, for å kunne utnytte fordelene begge brukergrensesnittene byr på.

-Vi skal beholde NSS Sport-modellen som vi har i dag, men denne går noe ned i pris. Den nye Evo2 får multouch og lavprofil design, som ser utrolig pent ut. Det har en liten ramme og lite bortkasta plass, slik at skjermen blir størst mulig, sier John Magne Hestnes hos den norske importøren Pronav i Egersund.

Simrad NSS evo 2 i 12-tommersutgaven.

Mye er likt som på forgjengeren NSS Sport, men muligheten for knipebevegelsen kjent fra iPad og iPhone er helt nytt. Dette innebærer at det er lett å zoome inn og ut i kartet. I tillegg har kartmaskinene fått ny 10Hz GPS/GLONASS antenne, som gir posisjonen 10 ganger i sekundet, og dermed tilnærmet sømløs båtforflytning i kartet.

Syvtommeren vil bli priset til 1299 euro, mens toppmodellen med 16-tommers skjerm skal få en veiledende utsalgspris på 5000 Euro.

Mer info: www.pronav.no